La Vanguardia

Hamlet català

-

Els dubtes d Hamlet es poden resumir en un pensament: “Ser o no ser, aquesta és la qüestió”. Es pot aplicar amb una mica d’imaginació al problema català.

Ser es podria relacionar amb el grup independen­tista sense la CUP. Els vents de la responsabi­litat i la dignitat portarien el vaixell al seu destí, millor tracte fiscal, més competènci­es i benestar per a tots. El no ser seria el mateix grup anterior amb la CUP, en aquest cas el vaixell estaria sobrecarre­gat d’escombres, bus turístic, okupes i més subtileses, naufragari­a i aniria al fons del mar.

Els líders de Junts pel Sí, és a dir, Puigdemont i Junqueras, tenen un gran i greu problema: sense la CUP no tenen majoria absoluta, no hi ha referèndum i no hi ha independèn­cia; amb la CUP, les seves ocurrèncie­s i malifetes farien que molts indecisos no votessin independèn­cia, recordem que en els últims sondejos la relació és d’un 41% davant d’un 49%; malgrat la pressió agressiva i sufocant de l’ANC i Òmnium Cultural (fan recordar l’època franquista), es deuen pensar que els catalans som rucs i que els necessitem per decidir.

Crec que Puigdemont i Junqueras no canviaran i continuara­n així fins al final. Podem prendre mal tots els catalans.

VICENTE GONZÁLEZ MOMPÓ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain