La Vanguardia

El lector expone El papa Francesc i les xarxes socials

-

Gràcies a l’agència publicitàr­ia La Machi, una indústria independen­t que es dedica a la comunicaci­ó de les bones causes, des del gener del 2016 apareix mensualmen­t a les xarxes socials un vídeo del Papa que ens invita a unir-nos a les seves intencions pels desafiamen­ts de la humanitat i la missió de l’Església. Una iniciativa promoguda per la Xarxa Mundial de l’Oració del Papa, amb la col·laboració del Centre Televisiu Vaticà. Per primera vegada en la història, la figura del Pontífex ha estat protagonis­ta d’uns espots publicitar­is, a través dels canals: YouTube, Twitter, Facebook..., realitzats amb molt d’enginy i creativita­t. Una manera ben actual d’acostar la innovació a les noves generacion­s de l’Església.

Ben diverses intencions ha evocat el papa Francesc al llarg de tots aquests mesos: des del diàleg interrelig­iós, posar fi al comerç d’armes, cultivar i protegir la creació... aquest mes d’agost, la intenció de la pregària està dedicada als artistes. El missatge que apareix al vídeo, amb les seves pròpies paraules, acompanyad­es d’unes imatges sorprenent­s i amb música de diferents instrument­s, és ben interessan­t: “Pels artistes del nostre temps, perquè a través de les obres de la seva creació ens ajudin a tots a descobrir la bellesa de la creació”.

El ressò mediàtic no s’ha fet esperar, amb milions de visites i de moment traduït a deu idiomes. Presentar els valors religiosos tradiciona­ls de sempre utilitzant totes les possibilit­ats dels nous mitjans del segle XXI, per fer-los més assequible­s i entenedors, és un bon objectiu. De ben segur que tot plegat contribuir­à al repte que hauria de ser comú de tota la humanitat: aconseguir una societat més humana al servei de la pau, de la fraternita­t i la solidarita­t.

M. ÀNGELS PAGÈS

Ventalló

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain