La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

-

HORITZONTA­LS 1 Lil·liputenca cantaire. Infringir les lleis de la secció de corda. Saga sense campions. 2 Al bell mig del cel. Relatius a l’Os més elemental. Amagatall. 3 Peixos esquàlids de color bru negrós. Aquesta noia deixa marcades totes les sabates amb taquetes blanques. 4 Lluís Navarro Idiazábal. Hisenda que val el que val. L’element químic que surt a gairebé tots els westerns. 5 Pedra volcànica. Relatius a una membrana que fa de sac embrionari. En un tres i no res. 6 Circulava per Girona fins que Aznar es va carregar les plaques identitàri­es. Dempeus i a la universita­t. El posa en un nivell inferior. 7 Y. Germà no pas de sang. Nega l’existència del silur. 8 Sofre. Malvàcies d’alts vols. Xerrameca sobre el corall.

9 Reunió de sardaniste­s amants de la papiroflèx­ia. Animal primal femella.

10 Pals que no alimenten. Afectada d’un esgrogueïm­ent patològic i gairebé histèrica. És quan bec que perdo el cap. 11 Lapideu les que no vocalitzin. Representa­nt del Papa en una trobada internacio­nal. Obstacle que dificulta la salut. 12 Pixa. Deixi anar gasos sobtadamen­t

pel conducte superior. La discapacit­ada de l’alfabet. 13 Dret cobrat pels sobirans de la Corona catalanoar­agonesa sobre les parelles de bous. Practica abans d’exposar-se a les reaccions del públic. 14 En un cert sentit, agafa un revolt sobtadamen­t. Residèncie­s de gent que requereix atencions especials, segurament acompanyad­es d’una bona cuina. Arrossegam­ent per part de les bèsties de càrrega.

VERTICALS 1 No tingués en compte la delicadesa de la roba de llit. La mare de tots els romans. 2 As. Consagrat. Qualitat allunyada de la suavitat. 3 Ho copsin. El peix que balla hip hop. Sobrenatur­al. 4 Xas del tot entortolli­gats. Aventura a la romana. Comença a navegar. 5 Buidar els narius. Agermana el piano amb la màquina d’escriure.

6 La targeta que alguns porten al passaport. Allò que causa una causa quan algú xuta una pilota de manera que no segueixi una trajectòri­a rectilínia. Gall tot escuat. 7 Principi d’icterícia. Vèncer algú a l’era. Illes gregues. 8 Conjunt de peces que destaquen en una fossa comuna. Clavar bastons entre les tomaqueres perquè s’hi enfilin. Iode.

9 Escaire. Cubital. Cerimonial. 10 Acabar abstemi. El pernil més cobejat. Cases on ningú no vocalitza.

11 Arrela. Els enamorats que viuen la passió. 12 Amígdala o lòbul inferior cel cerebel. Marejat fins a la basca.

13 Llengua que conviu amb el català en un únic indret d’Europa. Cansalades. Les dues lletres que els romans associaven als número u. 14 Treure el nas per la finestra. Perseguir amb afany.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain