La Vanguardia

El lector expone

Posem seny a la muntanya!

-

Els monitors i monitores de lleure tenim l’obsessió de tenir controlats els infants i joves quan som en una excursió a la muntanya; però el cap de setmana passat em vaig trobar amb un grup de famílies que no tenien aquesta preocupaci­ó pels seus propis fills. Foren dues les vegades que el meu amic i jo vam avisar la família que un dels fills s’havia quedat sol, i a força distància del grup.

La primera, el pobre nen, d’uns quatre anys, s’havia quedat molt enrere tot cansat de caminar i alhora empaitant saltamarti­ns als prats de Bacivers; el meu amic i jo vam animar-lo dient-li que quedava poc per arribar a l’estany, i el nen va començar a plorar quan s’adonà que estava sol (respecte a la seva família); els plors i un parell de xiulets nostres van alertar un dels pares, que va venir tot xino-xano a cercar l’infant.

La segona vegada el grup de famílies ja havia arribat a l’estany de Bacivers, on ja es reunien per anar a dinar. El meu amic i jo vam arribar just després d’aquest grup, però a la llunyania vam veure un nen petit que continuava camí amunt i ja enfilava el cim de Puig de Prat de Bacivers; vam avisar el primer membre de la família que vam veure i li vam preguntar si aquell nano era seu. La resposta fou ràpida i contundent: no!; acte seguit, se’l mirà bé i cridà efusivamen­t el nom de l’infant; també va anar-lo a buscar xino-xano, i quan passà per davant nostre, va remugar: “Pensaba que ya se conocía el camino”; en aquest cas parlem d’un nen d’entre cinc i sis anys...

O la muntanya absorbeix tant els infants que els ennuvola el camp de visió i no els permet seguir el grup (mares i pares) o les famílies en qüestió estaven tan eufòriques de viure un dia a la muntanya que en dues ocasions van oblidar que són responsabl­es dels seus propis fills. A la muntanya, posem-hi seny plegats, sisplau!

PAU PUJOL VILÀ

Premià de Mar

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain