La Vanguardia

PASATIEMPO­S

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Mantenies la identitat oculta rere unes falgueres. Para-sol de caparró. Quan la caga foragita els campions. 2 Vibració audible al sol. Li dona suport financer per construir un tren ràpid. Que sembla d’òpal. 3 Els toca la loteria i vomiten. Cel espès que griseja el dia. 4 Disjunció. Aquestes tendeixen a un dels colors més discrets de tota la gamma. Monticle de sorra amb capacitat de moviments. 5 Conjunt d’objectes sense triar procedents de Terrassa. Diem el nom del porc amb voluntat clarament oprobiosa. Nitrogen. Símbol blaugrana. Nom que sovint reben els mudèjars en la documentac­ió històrica catalana i castellana. Polit de tercera generació. 7 Corona de rei en botànica. Nordeurope­u ocult en un mas empordanès. 8 Musulmà de primera instància. Conjunt de vaixells de guerra. Paga sense tenir en compte els campions. 9 Doble obstacle a la francofoni­a. Feu com les aixetes obertes. Resulta adequat per fer-hi una lloriguera. 10 Borratxera extraordin­ària. Arribada al planeta. 11 Còpula. Revifalles verdes de les plantes mig seques.

Fer servir a l’americana. 12 En un cert sentit, mates de les papilionàc­ies. Repetits al final del concert, malgrat la manca de passaport. Iode. 13 Toix tot escuat. Ho adobem amb l’ajut de na Marie Brizard. Coen encaputxat.

14 Pegat amb cops de càstig infligits amb una carta. El bolet més carlí.

VERTICALS 1 Ens espera davant de la porta amb un missatge de benvinguda que ens pot deixar ben astorats. Intèrpret que emula el mut dels Marx. 2 Terror als rius. Sentí una profunda aversió per un menjar després d’haver-lo de consumir cada dia durant anys. La nostra carrosseri­a per anar per la vida.

3 Est. El colorant que fa canviar de cara la cosina. Enganyés. 4 Arbustos prop dels caus. Ho feieu amb la porta en senyal d’hospitalit­at. Disjunció oxigenada. 5 Els peixos que surten millor de preu. Que té el color de l’ambre groc. 6 M’enorgullei­xo del meu ventall i en presumeixo. Ocultar la prestidigi­tadora. Sodi social a Narbona.

7 Quaranta-nou. Lligaré amb cordes. Esquela. 8 Llista decorativa que recórrer perímetres. Pugis dalt d’un cavall.

9 Pertany matemàtica­ment. Alfals. Reposo el cul i eixugo la cara del campió.

10 Al nord de Rovamieni. Instal·lades entre el brancatge. Estima la dida.

11 Mancat d’extremitat­s. Arribat al món. Res no és. 12 Pupil. Recipient d’aram amb un mànec llarg que serveix per a treure líquid d’una caldera.

13 Conjunt de famílies escoceses. Recipient d’aram amb un mànec llarg que serveix per a treure líquid d’una caldera en presència de l’Arcadi. El cos de les rees. 14 Estirant-se al llit. Curant.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain