La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9832

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Feria les oïdes de la gent amb música afro mal tocada. Mirant de dalt a baix. 2 Principi eròtic que no es repeteix espasmòdic­ament. Buidar la bufeta. La reina de l’hipòdrom. 3 Mitja desena. Flota com un capítol de l’Alcorà. Fabricants de pues per als telers. 4 Les armes més vincladiss­es. Qualitat de poc dens. Consonant que no surt al seu nom. 5 Vibració audible. Prepara el forn per a la feina. Cacau sense centímetre­s cúbics. 6 Substàncie­s que es poden menjar untades en una torradeta, com els formatges cremosos. Neguit. 7 Part d’una piràmide compresa entre dues seccions transversa­ls. Entri, ja que me l’ensenya. A. 8 És quan ho coem que perdem el cap. Sacsegem el sac. Queixes dels guixos escapçats. 9 Res no és. El fa pujar al cel quan bufa el vent. Emprenyat. 10 Alemany que s’identifica amb la Macarena. Gratant fort. La més vibrant de l’alfabet. 11 Cal pitjar-lo per engegar la tele. Tipus de música de ritme contrapunt­at. Ho gasarà i els campions fugiran.

Al final, l’avisi. 12 Aixeco el campament. Cilindre buit pel mig. 13 El seu augment fa que les oïdes s’hagin d’adaptar. Mira pel forat del pany. Do arcaic. 14 Acostumats. Mostren pitreres més o menys farcides.

VERTICALS 1 Nevada forta. Bestiar improducti­u, estèril. Vull perdre de vista les bessones! 2 Armadura verda. L’arbre més fort del bosc. L’acció d’encolomar aquelles antigues formes de crèdit anomenades lletres de canvi. 3 Sense cap il·luminació possible. Deïtat dels pagans. Heli sense la porteria de rugbi. 4 Res no és. Aquests són de segona mà. Arribat al món. 5 S’agita el rap. La quantitat que acabem pagant d’una factura. Extremitat inferior. 6 Ratllares la roba del cuiner de vieires. Expressió de sorpresa. Temps mort en el joc del bàsquet. 7 Fax dels que arribaven sense capçalera. Absència de microorgan­ismes patògens. Consonants que ens empenyen a la dieta.

8 Assimilada després d’estudiar-la molt. Que té un tacte aspre. 9 Gaudir amb les peres, les pomes, els préssecs... Xops després de l’esforç. Na Cruz a Hollywood. 10 Iode. Acosti a tocar. Malmetis la roba d’hivern per deixar-la a l’armari en males companyies. 11 Fusta resinosa de pi que crema molt fàcilment. Surtin. Esther Arnalot Comas. 12 Perseguir a crits. Relatiu a la sortida d’un astre. Ens cal per respirar. 13 Així acaben tots els de l’orde d’Orange. Acostuma. En un cert sentit, robes fines i transparen­ts. 14 Facin la seva feina. Escollits.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain