La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 9837

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Robo a la manera antiga, i m’hi assemblo. Bandejaren deliberada­ment algun home.

2 Qualitat de seductor profession­al. Ordenà que plogui. Acaba com comença. 3 Principi d’urticària. Embarcació de vela, de tres pals, molt habitual a la Mediterràn­ia per a la navegació de cabotatge. Esgarrapin com a bèsties a la manera de Dick Turpin. 4 Causo perjudicis. Alemany present a totes les rutes. Pinyol.

5 L’almirall de l’arca més zoològica. Arriba a la solució del conflicte musicalmen­t. Talla els cabells al zero a l’ulla de Pàsqua. 6 Cos celest. Deixeu que créixer un monticle als peus de la planta. Còpula. 7 Mitja desena. Fa com el metge quan ens escolta els mecanismes interiors amb el fonendo. Extra sense extremisme­s. 8 Hi posi agafadors. L’aliatge més comú agita la cera. El reclamem quan fa xafogor. 9 Torxes amb una tendència inequívoca a avançar. Doni cops de xurriaques. 10 Rap decapitat. Cançó operística indoeurope­a. Ennegreixi­n els queixals. 11 Digerida.

Robi habitatges. El seny ha perdut el seu centre de gravetat. 12 As. Treballo. Estimi els municipis independen­tistes presidits per Neus Lloveras. Est. 13 Francès com l’Astèrix. Relatiu al nostre primer aliment. Dipòsit on són remullades les pells en la secció de ribera d’una adoberia.

14 Pregaré a la joieria. Senyores que tenen unes nàpies considerab­les.

VERTICALS 1 Renillava en recordar una vella capçalera abertzale. Tanco el llum i signo el xec. 2 Pòstis del cafè que queden al cul de la tassa. Pell adobada. Armadura verda. 3 Comença a blanquejar-ho tot. L’acció de tornar-s’ho a posar a la boca. Pot ser de cases o deserta. 4 Faig anar avall. Remullada. Res no és. 5 Els cosins de l’ase que tenen lloc als zoològics. Arbre considerab­le. 6 Instrument de vent ben oficialist­a. Oficïi enllaços matrimonia­ls. Quasi fa gol.

7 Hores sense cap ni peus. Arbust de les caprifolià­cies que, si s’agita, et suca. Adquireix nous coneixemen­ts.

8 Un miler. Cercle de monòlits construït a l’època prehistòri­ca. La jota que tragina l’idiota. 9 Tem haver perdut la fe. Rinxolats com els cabells dels Jackson 5 quan eren nens. El mallorquí. 10 L’últim apartament. La teva. Camps de naps entre forats de golf. 11 Crit d’intimidaci­ó dels atacants. Fem malbé el vi. El primer de tots. 12 El peix més musical. Ajut que es demana a crits. Principi independen­tista. 13 Est. L’opi ens agita. Escullis. Al nord de l’oest. 14 Persona que pesca amb nanses. Criatures molt petites, de les que gemeguen.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain