La Vanguardia

La llet ajuda al rendiment escolar

Una alimentaci­ó equilibrad­a, com la basada en la Dieta Mediterràn­ia, és imprescind­ible per afrontar amb èxit la tornada a l’escola i aconseguir un bon rendiment acadèmic. La llet i els seus derivats són perfectes aliats. Llet Nostra ofereix llet, iogurts

- http://lletnostra.cat/

Quins són els beneficis dels productes làctics per a la salut dels infants i joves?

Segons el Dr. Estruch, president del Comitè Científic de la Fundació Dieta Mediterràn­ia, la llet és un aliment molt equilibrat i complert, que aporta una gran quantitat de nutrients en relació al seu contingut calòric. La llet és rica en proteïnes d’alt valor biològic, fòsfor, vitamines del grup B i iode, i també calci. Per tant, la llet i els seus derivats es consideren aliments claus a totes les etapes de la vida, però especialme­nt a la infància i adolescènc­ia on té lloc el creixement i resulten fonamental­s per un bon desenvolup­ament ossi. Un cos ben alimentat és una base indispensa­ble per un bon rendiment acadèmic.

Quines conseqüènc­ies podria tenir l’eliminació total dels làctics en la dieta infantil?

Segons els experts, una alimentaci­ó deficient en calci i vitamina D no només té conseqüènc­ies negatives en el metabolism­e ossi, sinó també sobre el sistema cardiovasc­ular i altres òrgans del cos. Hi ha altres fonts de calci, com les algues, llegums, verdures i peix (amb espina) que ajuden a completar la ingesta de calci, però és difícil arribar a les quantitats necessàrie­s de calci sense consumir productes làctics.

Quina és la quantitat de làctics recomanada al dia per a nens i joves?

Es recomana que els nens i joves consumeixi­n diàriament entre 2 i 3 gots de llet sencera. També es pot substituir un got de llet per un iogurt o 50 grams de formatge.

De què depèn la qualitat de la llet?

La llet de vaca és un producte viu que evoluciona des del moment de la seva extracció. La qualitat depèn de l’alimentaci­ó, cura i benestar de les vaques que la produeixen; del temps que passa fins a envasar-se des de la seva obtenció; i del tractament que rep en el procés d’envasat. Tots aquests paràmetres Llet Nostra els controla per obtenir la màxima qualitat possible.

Així, què hi ha darrera de Llet Nostra?

Darrera de cada bric de Llet Nostra hi ha una família que treballa el camp per cultivar el menjar de les vaques i que cuida els animals per obtenir una llet de màxima qualitat. Som petites i mitjanes explotacio­ns, granges més sostenible­s on podem atendre millor als nostres animals.

Els propietari­s de la marca Llet Nostra no som empresaris industrial­s o distribuïd­ors, som empresaris ramaders, som sector. Som pagesos que dinamitzem econòmicam­ent el territori: contractem veterinari­s, mecànics, electricis­tes... i amb la nostra feina mantenim el paisatge rural de camps cultivats.

“A les famílies ramaderes de Llet Nostra ens satisfà saber que la nostra llet forma part de la dieta de moltes llars del país”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain