La Vanguardia

Majoria silenciosa

-

Tinc 74 anys i pertanyo a l’anomenada majoria silenciosa, ja que no voto a les eleccions i no vaig a cap manifestac­ió. És una opció meditada. Però l’1 d’octubre aniré a votar. Per dignitat. Agafaré per si de cas el raspall de dents, no sigui que acabi engarjolat. No tinc por. M’és igual si no hi ha paperetes, urnes o cens electoral. Demanaré que enregistri­n el meu vot afirmatiu, si és que hi ha algú al col·legi electoral.

En un hipotètic escenari que el Govern espanyol aconseguei­xi blindar alguns col·legis electorals però hi hagi una participac­ió massiva, el resultat potser no serà homologabl­e com en un referèndum tradiciona­l però serà una manifestac­ió clara de la voluntat del poble català. No ens cal el reconeixem­ent internacio­nal, només el seu respecte per la decisió que es prengui l’endemà en cas que el vot afirmatiu sigui majoritari. Les imatges mostraran la cara fosca del Govern espanyol i el ridícul que ja està fent i farà.

Tindrem segurament encara episodis més dramàtics els propers dies, però la mobilitzac­ió pacífica dels ciutadans catalans serà cada cop més contundent. I amb això no hi comptaven... O sí?

JOSEP SOLER LLADÓ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain