La Vanguardia

Refer l’encaix

-

Els espanyols de fora de Catalunya haurien d’estar molt molestos amb els governants de Madrid, que han aconseguit que una part molt important dels habitants de Catalunya estiguin en profund desacord amb ells, fins al punt que un gran percentatg­e vulgui deixar de formar part de la comunitat espanyola. Quan es produeix una desafecció tan important, cal considerar que s’han fet moltes coses malament. A més, després de la jornada de l’1-O, el Govern de Madrid ha demostrat les seves limitacion­s, ja que, després d’haver gestionat malament la relació política, econòmica i cultural amb Catalunya durant anys, segueix ignorant-ho.

La solució que estan donant a la reacció catalana no pot ser més dolenta, tant pel resultat de l’1-O, com per la repercussi­ó que ha tingut. La responsabi­litat de tot aquest desgavell recau en qui té el poder, el Govern de l’Estat.

Refer l’encaix Catalunya-Espanya, si és viable, és molt difícil, perquè requeriria tornar molt en-

rere i dotar Catalunya de les eines per recompondr­e de nou el seu autogovern i dignitat, aspectes que, de forma no explícita, ja constituïe­n l’esperit de la Constituci­ó espanyola del 1978.

JOSEP M. BORDAS

Subscripto­r

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain