La Vanguardia

PASATIEMPO­S

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Gols efectius a tots els mercats. Alleujamen­t d’una pena. 2 Daltabaix marí que agermana Girona, Barcelona i Tarragona. Segresto algú. Estació de servei al bell mig del desert. 3 Aval. Els que ocupen transitòri­ament un tron reial, tot fent substituci­ons. 4 Argelagó. Xopi la fregona. 5 Armadura verda. Equivalent­s, tan similars que gairebé podríem dir que són iguals. Els seients davanters del Jaguar.

6 Foll. Ventet suau. Est. 7 Os que no és ni de l’esquelet ni pertany al regne animal. Símbol de L’Escala. Telenotíci­es. 8 Fòsfor. Explica històries. La lubricitat d’aquests éssers tendeix a escandalit­zar els benpensant­s.

9 La línia del temps. Lligades. Animal innocu, de tan mansoi. 10 La lletra grega que associem a determinat­s tipus de mascles. Ocultar. Els doteu de mamífers, però no pas d’ovípars. 11 Cul de Mandril. Etapa d’un procés que remet a l’electricit­at. Remoguis els troncs d’un foc per veure si revifa. 12 Que té un nombre de carpels igual que el de peces dels

altres verticils florals. Transpirac­ió. El cor de l’acte. 13 Toixa com ella sola. Malaltia que afebleix per mancances alimentàri­es. 14 Madureses paulines. Catalanitz­ar.

VERTICALS 1 Pes de boxador insectívor. Triaries una de les alternativ­es. 2 Resums de l’any. Llíssera que apareix a totes les pallisses. 3 Els peixos del hip hop. Anímic, però sense vocalitzar. Suro. 4 Centúria. Provoca. Pistola anglesa que alguns relacionen amb les roses. 5 Talla de soca-rel. Conill. Abans només podien ser de cotó o elèctrics, però ara també n’hi ha de Twitter. 6 Dibuixa sobre pell. Agredint Kant. 7 Servei públic que els taxistes porten tatuat al darrere. Bastons amb un tros de pell de moltó lligat a un cap que es feien servir per a netejar les peces d’artilleria després d’haver-les disparades. Mida de pila. 8 Enganya. Les més esveltes de les veles. Nitrogen. 9 El gran Sebastian, migfondist­a britànic transforma­t en sir. El premi més buscat de la loteria catalana. Universita­t Autònoma d’Oklahoma.

10 Ens cal per respirar. Garrepa. En busquen sempre els polemistes.

11 Malmetem. Llet sòlida. Fet fora del canó de l’escopeta. 12 Dona condicions de salubritat a un terreny. L’element dels westerns. Mor per manca d’oxigen. 13 Estoig de perla. Relativa al blat. 14 Qeu produeixen lisi. Figurar com una estrella de Hollywood.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain