La Vanguardia

PASATIEMPO­S

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Arrabassar una beguda. Sent una certa commiserac­ió per la seva víctima. 2 Sortíeu per l’Eix Mediterran­i. Minvar la tempesta sobre l’estat nord-americà de Maine. 3 Nabí de Carner sense la preposició. Ofegats de tanta calor com fa al Carib. Les interdenta­ls. 4 Greix. Ho apunta en un pentagrama. El nom masculí que desitja, en teoria, tota la humanitat.

5 En un cert sentit, ensabona les ovelles que vigila. Començaré un procés.

6 Rodó però d’incògnit. Aixequeu el to de veu. Denominaci­ó d’origen transforma­da en aptitud. Sofre. 7 Acaba com comença. La consonant que borda. Picassors que et fan emetre eufemismes com ara coi amb posat mongívol. 8 Transpirad­a de tant repetir-se. Coix que no es queixa. Ultima la cua del mul. Dues escales de pintor obertes, de perfil. 9 Inspeccion­a el riu per recuperar els cadàvers dels ofegats. L’índex que es fa servir per calcular si l’economia puja o baixa. Raül Navarro Foix. 10 Incoa un expedient per no fer cua. Contraccio­ns no empordanes­es de Pals. Tiri a comunista. 11 L’espai

més sagrat de l’església. Derivat del Mono (o de na Marie Brizard). El punt de màxim plaer sexual. 12 Fòsfor. El número del sorteig que toca. Extrauríeu del subsòl. 13 Parella de romans. Provocar la caiguda dels tsars. Del dret apareix i del revés talla els cabells al zero. 14 Sotmetria els draps a l’acció del noc. La que fa buidar ampolles.

VERTICALS 1 Barrinaràs amb la clepsa. Tallin les gònades a un pobre brau per transforma­r-lo en bou. 2 L’antònim de l’herald. Xiscle que Monzó va atribuir al griso al caire de les clavaguere­s quan va començar a publicar, abans i tot de dir uf. Element químic rere el camió.

3 Molt poc abundant. Eufemisme dels caralls. Centúria capitaneja­da per un centurió. 4 Níquel més aviat negatiu. Empescada. Història explicada amb vinyetes i rodolins. 5 Aquesta divinitat lluita contra el narcotràfi­c. En Capone. Enxampar a la manera de les bèsties. 6 L’herba més curta de gambals de l’amanida. És quan bec que perdo el cap. En Capone. Al final, actui. 7 Al bell mig del gel. Que només circula en un sentit. Societat anònima. Bo, però al fons de la bossa. 8 Millori una cosa dolent fins que esdevingui bona. Napa sense alumini. 9 Aptes per a estimar. Dirigents de convents. 10 Batzac que alerta l’Espartac. Informació que dona molt de joc. Cap d’esports. 11 Al final, te’n refiïs. Figura venerada per les masses. Tombat. 12 Han perdut una porteria de rugbi. Pànic als galldindis. Recepta. 13 Situar en el calendari. La matèria que ens omple el sistema circulator­i. En Sean quan perd el cap.

14 Feixugues. S’ho pensa.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain