La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Pescava amb fitora grossa. Morralet. 2 Els clavaran una bona allisada. Dit dels mobles somats d’una creu, en heràldica.

3 Xai que torna. Comenceu. Au ves, quin petó! 4 Paraules. Així es queda aquesta quan et veu els calçotets. D’or. 5 Dit del vent que porta pluja, que bufa alhora que plovisquej­a. Onomatopei­a que reprodueix el soroll que fa una cosa en caure i topar violentame­nt contra un objecte.

6 Cer agitat. Idea incompleta. Soda no oxigenada. Ribes gens romàntique­s. 7 Bo. Aromatitza una beguda amb l’ajut de Marie Brizard. Organitzac­ió General de Friquis. Centúria. 8 Blasmes adreçats a un inferior a la vora d’Arenys. En redueixo el gruix. 9 U ajaçat. Manera que recorda un faisà. Claveu escapçat.

10 Devastat com un desert, quan sap què dirà l’inversor. Mancat de pares i mares. El pilot automàtic de la vida. 11 Funciona. Renillàvem. En Capone. 12 Tema sense capçalera. Dit d’un indret cobert d’aigua. Terrabasta­ll que exerceix de banda

sonora d’una tempesta. 13 Posseïm. Qualsevol èster de l’àcid esteàric.

14 Inferint que caldrà aplicar supositori­s. Acompanyen els llamps sortint de la capsa.

VERTICALS 1 Tens una erecció emocionada. Motllures còncaves la secció de les quals són un quart de cercle. 2 Fer margeres en parella, tot gaudint de la vida campestre i dels plaers de la carn. Branqueu.

3 L’absolució no resol res. Mamífer remugant al capdamunt de Turquia. Principi d’eficiència. Assemblea Nacional de Portugal. 4 Faci la feina de sant Martí. El primer camí. Casanova bioquímic. 5 A la vora de Kurosawa. Inventi alguna cosa amb un cert enginy. El diumenge més florit. 6 Coratge. Discrepi de la marca japonesa. Acaba com comença.

7 Mitja desena. Compartime­nts anteriors d’una diligència. L’inici de tot plegat. 8 Aquesta té un sabor picant, com el del vinagre. Armadura verda. Que ocasiona joia, com en Goethe. 9 Obligacion­s morals a complir les penes que correspone­n a un delicte després de perdonat. Aixecat. 10 Greix d’Urgell. Arranja el llom. Eixerit quan capgirem la tele.

11 Diu que ha perdut el cap. Tancàvem la tele. Art laic. 12 Aliment. Fas confiança quan et confies. A Cervera va amb moto. 13 Repetir. Mamaran. 14 Ho converteix­o en fèmur, i us hi fico. Ales bastardes, petits plomalls inserits en el primer article de l’ala, correspone­nts al dit polze.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain