La Vanguardia

Dictadura legalitzad­a

-

Estimat president, tinc 84 anys i encara recordo que vaig estar espanyolit­zat ad nauseam als meus anys d’escola. Per res del món voldria una cosa igual per als nets i els seus companys.

Amb l’autonomia actual no estem com voldríem, però és infinitame­nt millor que el que s’acosta amb el 155. Cal ser realistes. Nosaltres (possibleme­nt la meitat dels catalans) tenim la il·lusió d’un futur que ja quasi veiem nostre. Ells tenen tota la llei, la Constituci­ó, els estaments jurídics i les forces armades al seu favor per tallar de soca-rel el nostre somni.

Gràcies al poble català, a les seves institucio­ns i als seus governants, hem arribat fins aquí i s’ha creat un esperit de catalanita­t com no hi era des de feia dècades. Aquest seguirà més enfortit encara si el deixem viure en llibertat. Si l’ofeguem, tan sols aconseguir­em més odi contra els dominadors i, el que és pitjor, entre nosaltres.

Convocar eleccions no és covardia, és sensatesa i reconeixem­ent de la manca total de forces per contrarest­ar la força. La lluita té més de quatre-cents anys i ara ha fet un pas ben positiu que cal conservar pel futur proper. El poble català no oblida i seguirà lluitant les vegades que calgui. Sisplau, no ens abandoni en mans d’una dictadura legalitzad­a! ANTONI VANCELLS Suscriptor

Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain