La Vanguardia

COMPROMÍS AMB BARCELONA

-

Serveis Funeraris de Barcelona (SFB) manté un compromís amb la ciutat de Barcelona que es remunta a més de 100 anys enrere. Un compromís que, avui en dia, ens permet afrontar el futur amb energies renovades i amb la voluntat de continuar sent referents en uns serveis que les famílies sempre han valorat altament per la seva profession­alitat i capacitat d’adaptació a les seves necessitat­s.

Durant tot aquest temps SFB ha estat al costat de les ciutadanes i els ciutadans en els moments més difícils, quan han d’acomiadar un ésser estimat. Això no només ens exigeix ser profession­als capaços d’atendre les famílies amb tacte, sensibilit­at, respecte i comprensió. També requereix disposar dels serveis i les instal·lacions més adients perquè aquestes famílies puguin retre el merescut homenatge al seu ésser estimat, en les condicions més còmodes possibles, i alhora confiar les tasques d’organitzac­ió i atenció personalit­zada als nostres profession­als.

Ja amb aquesta voluntat, fa gairebé 50 anys, es va inaugurar el primer tanatori a Barcelona i a l’Estat espanyol: el de Sancho de Ávila. Aquesta instal·lació ha servit la ciutat des de 1968 i ha creat un vincle emocionalm­ent intens amb tots els ciutadans, fet que ha propiciat que es converteix­i en un referent per qualitat de servei i per la reconeguda profession­alitat dels seus treballado­rs. Amb l’afany de continuar oferint el millor servei a Barcelona, el 2018 és l’any en què entrarà en funcioname­nt el nou tanatori de Sancho de Àvila, un tanatori adaptat a les necessitat­s de les famílies del segle XXI i de la societat en general, ja que allibera emissions molt baixes o fins i tot nul·les i està dissenyat per obtenir la màxima eficiència energètica i de consum d’aigua amb uns nivells de contaminac­ió lumínica i sonora molt baixos. Situat a la mateixa illa que ocupa l’edifici actual però amb entrada pels carrers Almogàvers i Zamora, el nou tanatori ocupa una superfície de més de 10.000 metres quadrats on hi haurà 3 oratoris i 20 sales de vetlla que destacaran per la seva amplitud i confort i que oferiran uns espais significat­ivament més íntims i acollidors.

A més, aquest nou espai posarà a disposició de les famílies, així com dels veïns del barri, una zona verda que convidarà al passeig, al repòs i a la reflexió.

Seguint aquest compromís de donar sempre el millor servei a la ciutat de Barcelona, en els darrers mesos els tanatoris de Les Corts, Sant Gervasi i Collserola han estat protagonis­tes d’una profunda renovació de les seves sales de vetlla, oratoris i zones comunes per oferir espais més amplis, s’ha renovat el mobiliari i la decoració, i s’ofereixen més i millors serveis a les famílies i als visitants.

El compromís d’SFB amb la ciutat de Barcelona no acaba als nostres tanatoris. Una de les aportacion­s més significat­ives d’SFB a la ciutat son els Espais de Suport, amb els quals la nostra empresa també ha estat pionera a Barcelona, Espanya i Europa. L’Espai de Suport és un nou concepte d’oficina d’atenció a les famílies que es va iniciar el 2013 amb l’Espai de Suport de Nou Barris-Horta. En aquest espai hi trobem un treballado­r social que ofereix recolzamen­t totalment gratuït a aquelles persones que han perdut un ésser estimat o a aquelles famílies que tenen un dels seus membres en l’etapa final de vida. També s’hi organitzen tota mena de tallers i xerrades, així com grups de dol, i es posa a disposició dels veïns del barri una biblioteca especialit­zada en dol. Els Espais de Suport han estat un èxit donada l’acceptació que han tingut per part de la ciutadania, de manera que actualment, a més del de Nou Barris-Horta, se n’han obert d’altres a L’Hospitalet, Girona i, properamen­t, també a Manresa.

I com no podia ser d’una altra manera, aquest compromís també l’estenem als profession­als de la salut i dels serveis socials que desenvolup­en la seva tasca a la nostra ciutat. En aquesta línia, organitzem formacions perquè aquests profession­als puguin tractar el tema del dol, una qüestió que fins ara no havia abordat en profundita­t cap institució sanitària o funerària. També ens ocupem de donar suport als pares que han sofert la pèrdua d’un fill durant la gestació o poc després naixement, així com de donar suport als profession­als que els atenen ja que, en bona part, ells també pateixen aquesta pèrdua que, alhora, és tan sensible i dolorosa però també tan ignorada. Tot aquest esforç per assolir aquests nivells de qualitat tan alts no hauria estat suficient si no comptéssin amb la implicació dels nostres profession­als. Un personal amb una formació contínua, sensible i proper que és capaç de superar les expectativ­es de les famílies que necessiten els nostres serveis i que és l’encarregat d’omplir de contingut els valors que regeixen la nostra companyia: respecte, confiança i innovació. Finalment volia transmetre el compromís dels més de 270 profession­als que treballem a SFB de continuar oferint tot el nostre esforç i entusiasme per a les ciutadanes i ciutadans la millora contínua i l’excel·lència en els nostres serveis com la millor manera de compensar la confiança que, des de fa més de 100 anys, dipositen, dia rere dia, en nosaltres.

 ??  ?? L’any 2016, més de 600 persones van participar gratuïtame­nt en els nostres grups de dol a Barcelona.
L’any 2016, més de 600 persones van participar gratuïtame­nt en els nostres grups de dol a Barcelona.
 ??  ?? Sílvia Ramis Directora general Serveis Funeraris de Barcelona
Sílvia Ramis Directora general Serveis Funeraris de Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain