La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 Ho reescric amb un altre sistema de signes per protegir el missatge de mirades indiscrete­s. Posa un document al costat de l’altre per comparar-los. 2 Quasi troba urgent descobrir què se n’ha fet del seu màxim punt de plaer sexual. Que es dedica a deixar-nos a les fosques. 3 Estació de servei al bell mig del desert. Obeeixo amb una certa capacitat espiritual. Fa rodolins. 4 Telefonat com el mecànic que augmenta la potència dels motors. El ferro al roig. En un tres i no res. 5 Residència de la tercera edat. Arbre caducifoli de les betulàcies que trobem segur a l’hivern. Maduresa paulina. 6 Has perdut una porteria de rugbi. Relativa a la branca de la medicina més racista. Contra-rellotge. 7 Centúria. Dissipà el concepte més temut de la política independen­tista. Sou. 8 Més agitat. Ens envolta ambientalm­ent. Ho humitejo tot a còpia de rosada. 9 Rosegador de claveguera. Cobreixin les barnilles d’un paraigua. En d’altres contrades en diuen AVE. 10 Dianes clares. L’era, el camp d’eres? Rei sense corona. 11 Ajuntar. Lisi de repeticion­s. La roba més fina

de Badalona. 12 Armadura verda. Xop com un peix entre grumolls. Salaris. La més vibrant de l’alfabet. 13 Va a petar a l’antic Egipte de Nàsser. Accepto una herència tot obrint la boca. En un cert sentit, grup d’ocells que volen en formació. 14 Magnetitza­da per l’estratagem­a de fer fora la porta de l’alfabet. Els rocs, eminentmen­t poètics, que serveixen per mantenir submergits els ormeigs de pesca.

VERTICALS

1 Caganiu. Aspre al paladar. L’adverbi més immediatis­ta, del dret i del revés. 2 Pregaràs per la joiera. Vegetal atacat per algun paràsit. 3 Si ho està és que ja ningú no el fa servir. Hi son, en el mètode Stanlislav­ski. Principi caldeu d’urticària. 4 Encetes un nou camí. Coratge. Est. 5 Foto anaeròbica. En un cert sentit, llepa el poderós. Que va participar en la campanya per reconqueri­r Terra Santa. 6 Còpula. Cotó anaeròbic. Animals que tenen tants neguits que tiren guitzes. Fa tanta calda que foragita el gos. 7 L’adverbi més onerós. Got, segurament de vidre. La roba més fina de la llibertat. 8 Intervenen. Veles retallades. Cop anaeròbic al mig del cap.

9 Degollis la bèstia. En un supòsit equival a Sant Martí. Est. 10 Plata. Revesteix d’una forma corporal, especialme­nt en la ràdio nocturna del segle passat. Agitem el dol. 11 Pot ser rostida, a la planxa o estofada. Principi d’alopècia. Brillantor. 12 Acceptats en herència, i ben assenyalat­s. El punxó més odiat pels pollastres. Al final s’hi acosta. 13 La beguda dels pirates, sobretot informàtic­s. Format a sobre de l’àpex. Sol aneròbic.

14 Que serveix per a llaurar. Ratllares la roba de la ferroviàri­a.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain