La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Augments de temperatur­a provocats per una malaltia. Aplica les ungles d’una manera agradable. 2 Varietats d’àgata que tenen un aspecte nacxrat. Farem mitja. 3 Afecció congènita consistent en unes escates que cobreixen la pell. Arregla. 4 El mallorquí. Fer malbé la fruita més bonica. Que s’encén amb facilitat. 5 Campió de totes les baralles. Ho canvieu a bon preu. Anà en desordre. 6 En un tres i no res. Fa. El palíndrom de qui xuta i no aixeca la pilota ni un pam de terra. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 7 Deduí, també. Aprofitabl­e. Davant F fa documents fàcils d’enviar. 8 Ho conec perquè és al sud-est. Ni blanc ni negre. Nascut a Damasc. 9 Reposava. Taxi a l’americana que comença a fer cabrioles. Llavi a l’eslip. 10 L’entrada de les oficines. Comença a suspendre. Beceroles. 11 Ho percebin per l’oïda. El prefix del color. 12 Senyor. Una resina de nom que ens fa pensar en Basté o Clapés. Donar i quedar sense un gran què. 13 As. A vosaltres. Rampinyaré un ventilador a l’anglesa. Res no és. 14 Endiumenja­nt. S’amorri al mugró matern i n’extregui llet sense gaire gana, per vici.

VERTICALS 1 En Foix tot escuat. Rebut per l’amfitrió i tractat com es mereix. Conforma totes les peces de l’esquelet. 2 Del tot indignat pels piròmans. Esfilagars­ar. El primer de tots. 3 Mesuren la capacitat informàtic­a. Conill. Un alemany que Einstein no es podia treure del cap (i dels peus). El sud perd el seu símbol.

4 Marxi sense mans. Es neuli per culpa de la boira. Tibada. 5 Que no té cos, incorpori. Estacions de servei al bell mig dels deserts. Nitrogen.

6 Puny d’espasa. Festasses. Subornat a còpia de pa amb tomàquet. 7 Moral. Pals de billar. Comencen a tenir ofici. 8 Ho conec. Penedida, però més per por que no pas per convencime­nt. En un cert sentit, evangèlica­ment incomparab­le. 9 Que no es pot percebre. Defensa posada per preservar la integritat física dels transeünts. 10 Glòria Xargay Esteve. Costums establerts. Sabor del vi.

11 Faci rodolins. El tanquem en una residència de la tercera edat. Així comencen totes le spintures rupestres. 12 Ensinnistr­ar la bèstia per a la feina. Tossades, banyegades. 13 Cafeïna present en el te. Tub d’assaig que s’omple per succió. Sofre. 14 Minvada, esmorteïda. Ompli d’arena la casa de l’anglès.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain