La Vanguardia

El lector expone

Compromís per erradicar la pobresa

-

Per voluntat del papa Francesc, diumenge passat es va celebrar la 1a jornada mundial dels Pobres. Una iniciativa que es va perfilar quan va finalitzar l’any de la Misericòrd­ia. Unes 8.000 persones van participar a la missa que va presidir a la basílica de Sant Pere. També van gaudir de la seva presència en el dinar de germanor a l’aula Pau VI, plena a vessar de convidats. A més de les presents, va fer arribar la benedicció a totes les altres persones repartides en menjadors socials de la ciutat. Una manera de fer efectiu el nucli central del seu missatge: “No estimem de paraula, sinó amb obres”.

La pobresa és una realitat ben evident en ple segle XXI, no només al tercer món, sinó que la trobem present a la major part de pobles i ciutats. Segons l’ONU, una de cada nou persones passa gana. Per erradicar-la cal prendre consciènci­a del nostre deure d’ajudar-los i fer un ús adequat dels bens materials. És fonamental el compromís de tota la societat per construir un món millor.

Per això en el missatge adreçat a totes les comunitats cristianes per donar sentit a la jornada, el Papa ens convida a reaccionar davant la cultura de l’exclusió per assumir la cultura del trobament. Segons ell, els pobres no són un problema, sinó una oportunita­t a la qual acudir per acollir i viure l’essència de l’evangeli. Tots som cridats, si volem ser deixebles de Jesús, a fer un gest, a mirar-los als ulls perquè sentin l’escalf de l’amor i allargar la mà a qui ho necessita.

M. ÀNGELS PAGÈS

Ventalló

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain