La Vanguardia

Segueixen a presó

-

El jutge Llanera ha decidit mantenir a presó Junqueras, Forn i els Jordis. Em sembla una decisió legalment dubtosa, també segons juristes espanyols de reputació reconeguda. És molt difícil d’acceptar una decisió de presó sense fiança sobre uns ciutadans, els Jordis, que ni tan sols són polítics.

Segurament Arrimadas i Albiol estaran encantats pensant en els rèdits electorals que els pot reportar. Entenc que els independen­tistes pensaran el contrari, i que molta gent se sumarà als que estan en contra del 155 i a favor de la llibertat. Penso que tindrem dues setmanes de campanya molt dures, en què més que mai cal esperar i demanar que els polítics parlin dels seus programes i evitin tot el possible la crispació que existeix al carrer.

JOSEP MARTÍN I COLL Subscripto­r

Sant Cugat del Vallès

Y si ese país tiene una concepción decimonóni­ca de la diplomacia, por haber vivido durante siglos aislado del mundo, temiendo cualquier indicio de progreso, aún más. Por eso no han comprendid­o que nunca fueron embajadas, sino delegacion­es comerciale­s gracias a las cuales Catalunya ha logrado las mayores exportacio­nes de su historia, las mejores cifras de inversión que se recuerdan y recibido más turistas que nunca.

Qué pena que el Estado, en vez de preguntars­e qué no funciona en sus embajadas para que las comunidade­s autónomas tengan que abrir delegacion­es comerciale­s, se dedique a cerrarlas.

M. GONZÁLEZ QUINTANA Manresa últims dies, assistim al xou de Sixena i, sobretot, al cruel acomiadame­nt del personal de les delegacion­s catalanes a l’exterior. Això no és 155, això sembla ràbia, frustració alliberada, i ganes de deixar clar qui és el que mana i manarà a partir d’ara. Cap govern que pugui sortir del 21-D (sobiranist­es o tripartit d’esquerres) podrà governar sense el control i la intervenci­ó del PP i del TC.

L’única sortida constituci­onal és que ERC, Junts per Catalunya, CUP i comuns ajuntin els seus vots per reclamar un referèndum legal. La UE, que està tutelant el que passa i que ha imposat el 21-D, ho entendrà.

DIONÍS LÓPEZ

Barcelona las leyes debieran modificars­e para ofrecer una mayor y más eficaz cobertura y protección a las mujeres maltratada­s. Creo que la sociedad en su conjunto debe ser reeducada en los valores de igualdad, respeto y tolerancia, comenzando desde la escuela.

En mi condición de hombre, me pongo al lado de todas esas mujeres que, a diario, son víctimas, o lo han sido en alguna ocasión, de uno de los peores y más oscuros instintos del ser humano como es el maltrato gratuito y sistemátic­o. Animo a cualquier mujer a que a la primera agresión lo denuncie. El silencio es contraprod­ucente y favorece a los maltratado­res.

J.M. FERNÁNDEZ-ARROYO Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain