La Vanguardia

Un fre al nostre país

-

Ens volen separar en independen­tistes i no independen­tistes, però per sobre hi ha el fet que som catalans. Ser català vol dir tenir instint emprenedor, de progressar, de lluitar sempre per aconseguir millorar. Catalunya ha tingut la sort que en les dècades dels seixanta i setanta, la gran immigració, majoritàri­ament andalusa, era gent amb aquest esperit de progrés, de no conformars­e amb la manca d’oportunita­ts a la seva terra. Els que no tenien aquest esperit no van venir.

En les últimes dècades, Catalunya ha esdevingut el motor d’Espanya i s’ha situat entre les millors regions d’Europa. En aquest creixement, la immigració ha estat i és gran coprotagon­ista. Ara tots som catalans, tots volem que ens treguin el fre; perquè sabem que tots junts encara podem progressar més i millorar en el nostre Estat de benestar.

Molts dels que l’1 d’octubre van votar independèn­cia no són separatist­es. Era l’única opció per deslligar-nos del fre que hi ha sobre el nostre país. Algú té dubte que si tinguéssim un concert econòmic com el del País Basc la independèn­cia a Catalunya seria minoria? Algú ho dubta?

M. PARELLADA LLAUGER Subscripto­r

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain