La Vanguardia

Què fan els de dalt?

-

Comparteix­o totalment la carta de José Luis Jiménez (“La contaminac­ión”, 1/XII/2017), en què diu que cal prevenir la contaminac­ió, sobretot en origen, però en dir “necesitamo­s conciencia­rnos de que hay que cambiar la manera de consumir”, em pregunto: qui ha de canviar? Nosaltres o els de dalt, que no regulen res, ni hi posen cap remei, ni tan sols els mitjans adequats?

A Barcelona, per exemple, encara estem esperant el tramvia que ens ha de connectar tots els municipis del Barcelonès i el centre de la capital. En un país on hem aconseguit no fumar en interiors i posar-nos el casc quan anem en moto, la màxima fita que hem assolit a nivell mediambien­tal és gravar 2 cèntims la bossa de plàstic del súper. Mentre, continuem amb els envasos d’un sol ús, amb safates de porexpan, amb aigua de garrafa, i amb embolcalls de plàstic.

Els de dalt tampoc han fet campanyes, tret de les desastrose­s de Zapatero, subvencion­ant plaques solars a les teulades o horts als terrats. I és això, precisamen­t, i no altres coses, el que sí cal que fomenti Fomento.

IGNASI SANGENÍS VINTRÓ Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain