La Vanguardia

Mesurar bé el vot

-

He estat llegint amb deteniment els programes dels partits polítics per intentar aclarir amb la màxima exactitud possible què és el que proposen i què pensen fer per a dur a terme les respective­s propostes. No em puc estar de dir que ha estat una feina d’unes quantes hores, però crec que, davant del panorama actual, cal estar ben segur del nostre vot.

Com que no m’inclino cap a la independèn­cia, és lògic que deixi de banda els independen­tistes i els que es diuen sobiranist­es –que, si fa no fa van pel mateix camí– i em centri en altres propostes. Bé, tampoc em sento gens a prop dels populars i per això cal que reflexioni en profundita­t en les opcions restants.

Parteixo de la base que no hi haurà cap majoria absoluta i, per tant, serà difícil –no impossible– de formar un nou govern de la Generalita­t que aconseguei­xi, en primer lloc, una mínima normalitat de convivènci­a: és molt greu la fractura a la qual ens ha portat l’engany d’una Arcàdia feliç. No serà fàcil i caldrà arribar a molts pactes, molta mà esquerra, molta voluntat i molta constància.

Si volem tornar a recuperar la Catalunya que hem perdut, i ferla millor, cal anar a votar mesurant amb molta cura el vot que emetrem el proper 21-D. MERCÈ CUCURNY

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain