La Vanguardia

El lector expone

Lliçons de vida

-

Com de sàvia que és la natura! A l’edat en què has anat veient desaparèix­er familiars i amics en el transcurs de la teva existència, et trobes de cop que alguna cosa meravellos­a es produeix al teu voltant. Uns nens petits que esvaloten i que et miren amb estima i fan que el teu cor bategui de nou i tinguis ganes de seguir cap endavant.

He estat un home de poques aficions. Potser les més remarcable­s han estat la bona taula i el fet de viatjar. Un amic meu deia que “els viatges són inversions de les quals reps interessos per a la resta de la vida”. Quanta raó tenia! En moments de desànim i apatia, el record d’algun d’aquests m’ha ajudat a recobrar l’espurna de la il·lusió, ja que la vida sense il·lusió no té sentit. Il·lusió per rebre; per als més petits pot ser una joguina o una llaminadur­a; per als més grans, una trucada, una rialla, o un petó d’un ésser estimat. Il·lusió de donar, com de bé t’ho passes quan prepares un regal, una festa, una sorpresa per a alguna persona estimada! Com s’esforça la meva dona elaborant un menjar per a tots nosaltres! Com gaudeixo preparant un viatge a llocs que ja t’imagines que seran meravellos­os.

És per tot això que em sento satisfet d’haver pogut viatjar i haver tingut l’ocasió de conèixer altres gents i les seves formes de vida, ajudantme a valorar més el que tinc. He passat moments bons i dolents. Moments que m’han servit per fer-me una mica millor, i estimar més intensamen­t la gent del meu entorn. Tinc la sort de gaudir d’una família meravellos­a. Sempre m’han tornat multiplica­t l’amor que els he donat.

Estic convençut que la raó de viure és el que perdura de la relació amb els altres, i per sobre de tot, amb la família. Cuidem-la!

VALENTÍ MIRÓ PLA

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain