La Vanguardia

El castellà de Ciutadans

-

Visca és l’única paraula en català que va pronunciar Arrimadas en el parlament dirigit als seus votants la nit de les eleccions tot celebrant els bons resultats del seu partit mentre, de tant en tant, se sentien alguns fervorosos crits de “viva España”. No semblava que aquest acte es fes a Catalunya ni per als catalans.

No penso que comenci gaire bé la demostraci­ó de què vulgui aconseguir un camí d’entesa entre tots nosaltres. Semblava que es dirigia a un sector de població de ciutadans catalans que ella considera tan marginals que no poden entendre la llengua catalana, o que són uns sobrevingu­ts tan recents que no han tingut encara temps per fer-ho. Em va semblar que en aquella concentrac­ió es respirava un ambient d’hostilitat cap al que es pot entendre per catalanita­t. Era un punt patètic veure com en la celebració del triomf es burxava en la ferida d’un enfrontame­nt social i polític –que ella diu que pretén apaivagar– dirigint-se als seus addictes només en castellà.

Es va guardar el català per acabar el discurs amb un “visca Catalunya, visca Espanya y visca Europa”. En fi, considero que és bo que hi hagi l’oposició d’un partit sòlid com és Cs, que procuri controlar el desori demostrat, al meu parer, pel món independen­tista. Però potser hauria de moderar les seves demostraci­ons de que no entén el que està passant de veritat en el seu país.

LLUÍS SERRAT PAGÈS

Sils

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain