La Vanguardia

Empantaneg­ats

-

És un fet indiscutib­le que l’independen­tisme va guanyar les eleccions del 21-D i, per tant, són els partits que el represente­n els que s’han de posar d’acord per formar un govern que recuperi l’autonomia perduda. Però estem veient que s’acosta el dia 17, constituci­ó del Parlament, i no sembla pas que el camí que estan seguint els dos principals partits per arribar a un acord sigui el més indicat per aconseguir-ho.

La lluita entre ERC i Junts per Catalunya per la investidur­a d’un president i les diferèncie­s de criteri entre membres d’una llista i l’altra no faciliten aquest objectiu, sense oblidar el que significa que els dos candidats estiguin en situacions difícils: un a la presó i l’altre a l’autoexili. Puigdemont i el seu entorn fan anar la imaginació per trobar una solució que els satisfaci, però que potser pot provocar un bloqueig que mantindria l’article 155 en vigor. ERC, que semblava apostar per un ritme més d’acord amb la realitat, queda descol·locada davant de la pressió de JxCat.

Què faran? A què esperen per trobar el sistema per aconseguir el millor per Catalunya? Segur que podrien establir un diàleg començant pels punts que els uneixen. Ells, que sempre demanen diàleg, haurien de ser els primers a demostrar que amb generosita­t i ètica política es pot arribar a un consens que beneficiï tots els catalans.

MERCÈ CUCURNY

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain