La Vanguardia

Política amb seny

-

La situació política actual està arribant a uns límits molt perillosos per a la convivènci­a social i per a l’economia del país. Seria bo dur a terme una reflexió de tots els polítics envers la situació catalana, així com intentar buscar solucions democràtiq­ues i realistes que ens permetin avançar.

Per això vull fer una proposta que podria ser constructi­va i resolutiva: construir un bloc de tres actuacions que permetrà sortir de l’embut en què ens trobem.

Primera actuació: que el Govern espanyol anul·lés tots els càrrecs i judicis, tant del 9-N com del 1-O contra els polítics catalans. Tothom a casa i no reclamar cap import judicial. Això permetria que les institucio­ns democràtiq­ues catalanes es tornessin a desenvolup­ar amb normalitat.

Segona actuació: que el nou govern català es comprometé­s a no fer res respecte el tema de la DUI durant els propers quatre anys de govern i dediqués tots els seus esforços a gestionar el nostre país.

Tercera actuació: que els dos governs es compromete­ssin a mantenir un diàleg entre ells durant aquests anys amb la finalitat de buscar una solució que pugui ser acceptada per tot el poble català. Diuen que l’esperança és l’últim que es perd.

JOSEP M. TORRES I ARDÈVOL Subscripto­r

La Garriga

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain