La Vanguardia

“Ho tindran tot pagat”

-

La història del filòsof i escriptor Francesc Pujols és prou coneguda. Fou un personatge peculiar de la seva època i desenvolup­à una teoria filosòfica que anomenà hiparxiolo­gia. Pujols va captivar Dalí, el qual li va dedicar un monument situat just al davant del Teatre-Museu a Figueres. D’ell és coneguda la profecia: “Arribarà el dia que els catalans, pel sol fet de ser-ho, aniran pel món i ho tindran tot pagat”.

Va errar del tot en la seva predicció. El que ja ha arribat és el dia que els del Partit Popular ho tenen tot pagat, amb diner negre, amb més de nou-cents càrrecs imputats i processos judicials en marxa, escampats per tot el territori espanyol.

La corrupció és admesa i ja és dins de l’ADN dels espanyols. No s’entén que l’aixecada de catifes ensenyant públicamen­t la brutícia no suposi un càstig al Partit Popular, que ha anat guanyant elecció darrere elecció. Només a Catalunya el 21-D ha rebut de valent i és més pel transvasam­ent dels seus vots cap al partit de Ciutadans que no per ser castigat per les tèrboles operacions de finançamen­t.

S’equivocà Francesc Pujols i és una llàstima, perquè jo m’havia fet il·lusions que podria viatjar arreu del món amb tot pagat i als millors hotels. Ai las!

JORDI LLEAL I GIRALT Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain