La Vanguardia

Més respecte

-

Alguns polítics de PP, PSOE i Cs titllen Carles Puigdemont de pallasso, pròfug, que no viu en la realitat, showman, etcètera. Aquesta falta de respecte per un adversari polític no és digna ni decent. El tracten com a enemic i pel que sembla, si puguessin, el destruirie­n. Aquesta manera d’actuar i d’expressar-se diu molt de la poca talla política d’aquesta gent i dels seus partits.

Carles Puigdemont, Oriol Junqueras, els seus consellers i també Jordi Sànchez i Jordi Cuixart són un exemple de defensa democràtic­a i pacífica d’uns ideals amb l’objectiu últim que els catalans puguin decidir el seu futur. Però els que tenen el poder absolut, tant econòmic i judicial com polític i militar, els han castigat amb la presó i l’exili. Van cometre l’error de creure que la proclamaci­ó i la suspensió automàtica d’una república portaria el Govern espanyol a dialogar.

En canvi, l’aplicació repressiva del 155 en el sentit de “tot s’hi val” ha deixat perplexa tota Europa. Ningú no s’atreveix encara a denunciar-ho formalment. Però la situació que s’ha creat no té cabuda en l’Europa actual i tard o d’hora tindrà la resposta que es mereix. Mentrestan­t, estem obligats a respectar aquells que han renunciat a tot en defensa de la seva voluntat política i per complir les promeses electorals.

DIONÍS LÓPEZ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain