La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS

1 S’ho dibuixa a la pell. Preníem una determinac­ió.

2 Expression­s sorolloses d’alegria. Surts. Ens cal per respirar. 3 Principi d’identitat. Que té la forma semblant al d’un instrument de corda que remet a Neró. Feliç com un camp parisenc. 4 Transferir la pilota a un altre jugador. Que s’encén de seguida. Fax sense capçalera. 5 Idea incompleta. Escut de cuir. Sortí.

6 Estirar-se a cal Jaume. Anant perdent superfície de roba una peça d’abric vella. Nitrogen. 7 Ens cal per respirar. Afaitada en zones aparentmen­t invisibles. Comencem a abeurar el bestiar. 8 Remar enrere. Badia grossa i ampla. Tancat en una zona coberta de baranes. 9 Ajuntaven. Dit del vers grec o llatí format per un espondeu, un iambe i dos dàctils, o bé per dos dàctils i dos troqueus. 10 No provençal. Fragment de camí que fa el tramvia. Verd i picardiós. 11 Obrir la boca davant d’alguna cosa impression­ant. Llanço l’embarcació d’un constructo­r argentí garrepa per primera vegada. Parella de nazis.

12 Est. S’hi acosti. Deseu les es. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit.

13 Greix. Verificaré un document i hi posaré el vist-i-plau formal. Una germana a l’ascensor. 14 Neguit. Cantelluda.

VERTICALS

1 Maniobra amb voluntat de ser una trampeta. Excessivam­ent grassa. 2 Ajudada amb el suport de l’Heidi. Palmereta. A. 3 Tarima prosaica. Reposaran. Paral·lelepípede­s numerats. 4 Òrgans de visió. Qualitat de poc dens. Iode. 5 Associades amb les tropes angleses. S’equivocava de manera molt vibrant. 6 Vagareja. Dipòsit de la voluntat popular. Níquel. 7 Desa la e. Estranyame­nt poc densa. Llevat que s’excedeix.

8 Al bell mig del cel. Aquesta porta un pijama ratllat, com si fos un tigre. Ratllar la roba per poder prendre caviar. 9 Cent un romans com dàlmates. Planta herbàcia que no es dalla. La nota musical més vàcua.

10 Surten. Dues escales de pintor, obertes. Practiques el sexe amb la llanera solitària. 11 Tenien un gran neguit per veure l’exposició de Dalí. Afers judicials. En un tres i no res.

12 A la part del darrere del camp elisi. Relatiu al país de la bota. Ho faig servir a la manera sindical. 13 Est. Volem el cap del saxofonist­a. Vomitis, encara que només siguin bocins. Pinyol tot salivat. 14 Cama-secs pels quals faríem moixaines. Ho emprarà a l’americana.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain