La Vanguardia

Parlem de pensions

-

Davant les actuals queixes dels pensionist­es, el Govern justifica que en els últims anys no s’ha perdut poder adquisitiu. I, pel que diuen els entesos, això és veritat, sempre que es compari amb l’IPC vigent. Per tant, la reclamació de millors pensions serà rebutjada i, com a molt, traslladad­a al pacte de Toledo pel seu anàlisi, si s’escau.

Cal dir però, que jo sí que crec que es podrien aportar més recursos a les pensions. De fet, a Itàlia, França i Anglaterra dediquen més percentatg­e del PIB a pensions que Espanya.

Per fer-ho, però, hauríem de posar fi a la nefasta inversió en AVE i el seu costós mantenimen­t; eliminar el pagament de sous, dietes i altres despeses que comporta un Senat que no serveix per res; eliminar igualment autonomies que no aporten cap valor afegit i que van ser concebudes per allò del cafè per a tothom; millorar el deficient funcioname­nt d’Hisenda per controlar el diner negre i eliminar les facilitats que tenen les grans empreses per eludir impostos, etcètera.

Qualsevol economista sap que amb una racionalit­zació seriosa i ben planificad­a en el temps es trobarien recursos per augmentar, almenys, pensions més baixes.

El que no entenc és com des del PSOE i Podemos no es proposa fer res al respecte. No tenen res a dir?

DIONÍS LÓPEZ

Barcelona

les

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain