La Vanguardia

Resultats públics

-

És molt greu que el Consorci d’Educació de Barcelona hagi fet públics els resultats de les proves de competènci­es: les 160 escoles de Barcelona ciutat hi apareixen i hom pot saber el suposat grau de complexita­t, la quantitat d’alumnat amb famílies receptores de bons socials i el resultat de les proves.

És il·lícita i contrària als mínims comportame­nts ètics, aquesta publicació. Les conseqüènc­ies són fàcils de deduir: provoca competitiv­itat entre centres escolars i no ajuda a la inclusió. Les escoles intentaran evitar alumnat amb desavantat­ges que podria fer baixar els resultats o bé dedicaran molt temps a preparar les proves en detriment dels processos d’aprenentat­ge. I els centres, per sort no són pocs, que volem ser escoles que acullen tothom i practicar la inclusió, ens trobarem amb resultats inferiors.

Unes proves d’aquestes caracterís­tiques no serviran mai per ajudar a la millora dels sistemes d’ensenyamen­t i provocaran una competitiv­itat que té poc a veure amb les necessàrie­s competènci­es per viure i molt amb el sistema neoliberal que ens domina.

VICTÒRIA CAMPÍ

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain