La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10030

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Ferit, potser per ganes d’eliminar els pèls de les cames. Transgrede­ixin les normes morals imposades pels emperadors xinesos. 2 Treballeu a la rebotiga de la pastisseri­a. El deixeu per mort. Emú decapitat. 3 A les portes de Berna. Devastada i poc fèrtil per al conreu de tota mena d’aliments. Impregnaci­ó d’aire. 4 Iuca escapçada. En cant gregorià, mínim accent rítmic o impuls melòdic de la línia vocal. Extensos i dilatats. 5 Davant Mans fa vint-iquatre hores de fums. Pot ser de televisió o bé regatge. En aquest indret et diran qui. 6 La via excrementí­cia. Que tendeixen a defugir les dificultat­s inherents a l’Edèn. Acaba com comença.

7 Autor que fa volar coloms. Goseu fer desaparèix­er un ou. Creant del no-res.

8 S’expressi com una ovella amb panxulina. Serveix per fixar cabells. Oda una mica desordenad­a. 9 El tipus de raïm més apreciat per l’aviram. Barra petita de metall fos. 10 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. Aquesta queda pengim-penjam. Residència de la tercera edat. 11 Principi etimològic. Una grega al capdavant dels romans. Causar desperfect­es

en la fruita més bonica. Tarima prosaica. 12 Esquerdada. Dius la teva a un volum considerab­le. 13 Facin créixer la població ovina. Engraellat­s de ferro en els quals antigament hom cremava teies per fer llum al carrer. Nitrogen. 14 En un cert sentit, un arbre petit. Hi sou (i el tens).

VERTICALS 1 Proveït de la zona tendra de les orelles. Digereixo l’arròs d’una paella. 2 L’absolució no resol res. Monestir. En un cert sentit, precedeix Sebastià quan va a veure la Conxa. 3 Ho inventa. Ensinistra­ts per a la feina. Precedeix Jordània per designar una Franja força problemàti­ca en el conflicte entre Israel i Paelstina. 4 Ester Elizondo Ramos. Clor. Lauraci, també. 5 S’ho pensa mentre els altres remuguen. Que és de la natura del guix. La més vibrant de l’alfabet. 6 Comença a arrambar. Produeixen seborrea als rostres més juvenils. Principi optimista. Associació de transporti­stes barroers. 7 Tarima prosaic. Formem beina com els llegums. Ermites gens llegendàri­es. 8 Pot ser de fusta o de multiplica­r. Veí de lorenesa.

9 Ungles postisses de guitarrist­a. Pessic lleuger. La unitat de superfície que deixa pitjor gust de boca. 10 Eire amb el sud molt emboirat. Ajudar a recordar Verdi. El major tresor possible per als que s’ofeguen. 11 Algun parell de partícules interrogat­ives. Metres curts. 12 El primer de tots. Provocades per diversos motius. El punt cardinal més assolellat.

13 Faci el paper d’algú altre. Preus estipulats per transporta­r mercaderie­s per mar. Al bell mig del cel. 14 Que té nusos. Fa drecera cap a la carnisseri­a. Despullat.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain