La Vanguardia

Males pràctiques

-

Passa amb més freqüència del que solem pensar. Avui dia, hi ha directius o caps de personal que en els seus anuncis en què sol·liciten candidats per cobrir un lloc de treball amaguen el veritable propòsit amb la finalitat d’augmentar la presència d’aspirants potencials. Aquests aspirants, davant unes perspectiv­es per sobre de la mitjana actual, hi van il·lusionats sense sospitar que la realitat encobreix una feina puntual i concreta que, un cop duta a terme, independen­tment de la bona tasca realitzada, finalitza poc temps després amb l’acomiadame­nt.

El directiu en qüestió es felicita d’aconseguir la suficient afluència de candidats que el faculta per elegir el millor d’entre tots. En l’entrevista, insinua una possible promoció. Durant els primers dies, afalaga i il·lusiona l’elegit perquè fa molt bé la seva feina, i aconseguei­x retenir-lo el lapse de temps suficient per dur a terme la comesa, prèviament programada, de curta durada o per solucionar un embús puntual.

Aquestes males pràctiques que enganyen els joves els sumeixen a més en l’angoixa de no entendre res, propicien el seu escepticis­me i els aboquen a recelar de qualsevol altra convocatòr­ia, privant altres empreses d’un candidat que els podria ser valuós.

DOMINGO LLORIS SAMO Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain