La Vanguardia

Anem a la nostra

-

Parodiant Winston Churchill: “No s’ha aconseguit mai tant amb tants pocs mitjans”. No sé com ens en sortirem però quin poble i quins líders que tenim!

El Govern espanyol ha estat maldestre al llarg de la història i només ha volgut veure la seva realitat per equivocada que fos. Sols cal pensar, entre els incomptabl­es exemples, en l’absurda reacció davant les lògiques demandes de les colònies del Nou Món, després Cuba i les Filipines, i ara el País Basc i Catalunya. Quina diferència amb l’imperi britànic i la seva Commonweal­th!

Com que sembla ser que continuarà així, no cal perdre-hi el temps. Anem a la nostra i prou!

I. JUNYENT DUOCASTELL­A Manresa d’acord o no amb l’article 155, que si els polítics engarjolat­s són presos polítics o polítics empresonat­s, que si hi ha violència, que si TV3 provoca, etcètera.

El problema per solucionar, segur, no és cap dels assumptes exposats i d’altres de semblants. La qüestió és què es fa i quina resposta es dona als més de dos milions de catalans que van votar legalment independèn­cia.

Tot governant que surt elegit acostuma a dir, sigui del color que sigui, que governarà per a tots. Llavors els que ara governen què parlen?, què pacten?, què fan amb aquesta part important de la població catalana? Callar, assenyalar i atacar les conseqüènc­ies...? I el problema de fons, què? FRANCESC SAGRERA Subscripto­r

Castellar del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain