La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Ovelles d’un a dos anys, que ja es poden tondre. Ho aboca. 2 Banyegant envoltats de gent de classe alta. Nodriu els animals amb abundància. 3 Mamat, però sense ajuntar els llavis. Ho col·loca d’una manera determinad­a. Mor per manca d’oxigen. 4 Vidus degollats per la seva obsessió pels romans. Fa gol, sobretot a Madrid. Abocar resulta molt bé de preu. 5 Pregar. Venedores de gerros i gerres, no necessària­ment guerreres. 6 Fumis sense deixar rastre. Cobreixi la gallina, el gall. Corri pensant en el cap. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 7 Est. Xai degollat. Unta de greix. 8 Casaments. L’anvers prosaic. Sodi social. Fon l’oxigen. 9 Buiden ampolles. Teresa Casas Gallego. Digerí.

10 Comença a arrambar-se. Belluga una imatge de Mourinho. Forma del verb que expressa una acció passada sense interessar-se per la seva durada ni per la seva posició respecte a una altra acció. 11 Cotxe de cavalls de caixa rectangula­r. Ensenya les dents sense amenaça. La més vibrant

Núm 10055 de l’alfabet. 12 El primer de tots. De l’ós. Enlairada amb les potes davanteres encabritad­es. 13 Iridi. Línies que permeten travessar el món ràpidament. Paradís. 14 Comencen a caure volves blanques i la gent la victoreja. Posant-hi manetes.

VERTICALS 1 Enganyarie­n. Aprimin de la punta. 2 Marejades, oi? Quan és vista el que es veu són totxos. La nota musical més vàcua. 3 Feridura. Transforme­u el ferro en l’acer. Mitja desena. 4 Bo. Sadolleu. Li clavà el ganivet a l’esquena. 5 Sonda que impedeix vocalitzar. Raresa d’ateu molt assolellat. Plenes de solcs.

6 Avantpassa­t verbal d’un mot. Plou i no hi ha truites. Portada dialèctica. Circ sense tendal, a l’aire lliure.

7 Sofre. Cordeta curta per extensió d’una drissa de bandera. A vosaltres. Dia sense albada. 8 Captant coses. Comença a operar i no ho troba tan estrany. 9 Text no autèntic. Pot tenir coll emmidonat, ser de força o tenir coll Mao. 10 Guardar. Designa el pelatge llarg de gats, cabres o conills. Nitrogen. 11 Sentia. Vagareja de manera vibrant. Sorteges. 12 Lax per la fugida del campió. Desèrtic. Pronunciad­a, dita. 13 Vora o marge perifèric d’una cosa. De les dues peces de malla que componen una nansa de pescar, la interior, per on entra el peix. Mig dental. 14 Aquesta es refereix a un dels composts d’or en què aquest és univalent. Reproduint una nitració.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain