La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10067

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Els dispositiu­s més milhomes de les armes de foc. A Font d’en Fargues hi trobareu aquest petit aràcnid dels àcars, paràsit temporal de coloms i gallines. 2 El més alt de l’escaquer, i el primer de caure quan la partida va mal dades. Espai entre banc i banc en una embarcació moguda per remers. Us dirigiu a Esterri. 3 As. Dipòsits on es remullen les pells a les adoberies. Irregularm­ent dehiscents. 4 Buida la bufeta. Blasmar greument, confondre. Puny d’espasa. 5 Han perdut la porteria de rugbi. Coli cucs dels més apreciats. Aquí a Borriana. 6 Ho dissolgui en presència de la seva xicota. Capat amb totes les garanties higiènique­s. 7 Alci la bandera màstil amunt. Menys que petit. Gos alfabètic. 8 Bosc escapçat. Al final, vol jugar. Daltabaix marí que alça la gent.

9 Nitrogen. Acostumats. Duc, però no pas noble. 10 Detesta una capçalera de diari que fa veure que és portuguès. Entabanar pescadors. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 11 Ribes gens romàntique­s. A la vora de Kurosawa. Principi asimètric. Pronuncio el nom d’un mur de contenció d’aigües.

12 Desvieu la nau cap a un costat o altre del rumb. Abandona una herència que no arriba a ser cap llegat. 13 Marededéu. L’estació més mitificada. Comença a invertir. 14 Aquesta es manté incòlume. Ocult (i sense miolar).

VERTICALS 1 Peça metàl·lica d’oficina que té la gent que també té caràcter. El punt, molt valorat pels militars, que de vegades ens fa fer coses inexplicab­les. Sis de ben bàquics. 2 Mamem sense ajuntar mai els llavis. Els dolents de les pel·lícules del Far West surten a la taula de Mendelèjev. Bisexual, digui el que digui la gent. 3 El felí que té més bona vista. Es quedi ben fotut, amb la part alta d’una cuirassa. Comença a tenir urticària. 4 Escaire. Estacions de servei al bell mig del desert. Opòssum, també. 5 El partit d’Oriol Junqueras. Demanà sense acceptar mai un no com a resposta. Els seus peus ens permeten desplaçar-nos més de pressa per l’aigua. 6 Tibada. Aconseguei­x. En un tres i no res. 7 Sense meditar. Sofriran per na Pat. Nevera que fa vocalitzar.

8 Facin la feina de sant Martí. Fas fora els botons. 9 Esmolats. Liquades des d’un estat presumptam­ent sòlid. Tarima prosaica. 10 La més vibrant de l’alfabet. Faran plecs a una faldilla. Dit dles òrgans que formen parella, com un testicle. 11 N’és la que et fa pagar, però també pot ser maula. Oculta la protagonis­ta de Rayuela. Els Estats Units d’Amèrica. 12 Ajuntaran. Vagaregi. Gros i bru. 13 Rebel en absència de Raül Bataller. Xut fort del fill del xocolater. En un cert sentit, d’aquesta manera. 14 Esmentada anteriorme­nt. Fent el primer cop, molt filosòfic.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain