La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Migdiada que, tal vegada, es produeix a primera hora de la tarda. Faixa que serveix per no tenir la cintura massa ampla. 2 Est. Cistella d’espart rodona i sense anses. Poso una cosa paral·lela a una altra per prendre’n la mesura amb una barra de metall graduada. Est.

3 Transferei­xi un corrent elèctric d’un circuit a un altre. Xisclis com un coiot. 4 Aquesta carn no és pas de gos. Els vasos sanguinis més importants del cos. Renilli. 5 Paradís. Tan poc documentab­le com una omega foixiana. Sense dinar. 6 Botxins ornitològi­cs, no necessària­ment a Twitter. Emprenyat com una mona. Peti sense segones. 7 La ciutat amb més misteri del País Valencià. Nota musical molt fugissera. El motor del pensament. 8 Peces de terra conreables de dimensions variables. Subordinat, que és participi. Centúria. 9 Tres de l’addenda. Ho farà servir a l’americana. Casa sense teulada. 10 Persona que fa alguna cosa. Copsen que els cal oferir alumini. 11 Res no és. Fruit proveït d’una prolongaci­ó

membranosa en forma d’ala que en facilita la dispersió. Accions teatrals. 12 Cua sense cap. Relatiu al tars d’en Tarzan. Encenedor de focs.

13 Al final, l’aviso de l’ordenament europeu. Conseqüènc­ia directa de xàfec. Cinquanta i cinc-cents.

14 Conjunts de pantalons, armilla i americana. Greixos que resulten molt possessius. Té la fama d’haverne perdut un miler.

VERTICALS 1 Segregues senyals que alerten els policies de camuflatge. Gaudit (d’un albercoc). 2 Est. Ondada. El més ruc de la base. 3 Escuma sense vocalitzar. Sortides que donen al pati interior. El metall més noble.

4 Recollint amb el davantal. El pentinat d’Elvis. Nitrogen. 5 L’aprimo de la punta. Salvador Ferrer Navarro. Boscos d’oms o oceans. 6 Pati interior envoltat de pòrtics. Relatiu als interessos abusius. 7 Centúria. Y, Y, Y. Plantes sarmentose­s enfiladiss­es.

8 Així comencen totes les èglogues. Equivocaci­ó de caminaire. Medi ambient. 9 Basca sartriana. Tenia una certa identitat al batibull del graner. Babau que no va gens bé. 10 Una grega seguida per dues mitges centúries. Fart de llop. Dos sense absències.

11 Idèntic al signe que estableix la frontera entre bàndols a les equacions. Preposició d’origen. Blava immensitat. 12 Faci punxeguda la cama de la nina anglesa. Els transports de mercaderie­s que omplen les carreteres. Fluor. 13 Ens cal per respirar. El convida amb fermesa. En un cert sentit, plantes herbàcies perennes de les malvàcies. 14 Visqué. Fatigada.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain