La Vanguardia

Noces d’or

-

Darreramen­t, he tingut ocasió d’assistir a diverses celebracio­ns de noces d’or; o sigui, 50 anys de casats. I dues coses m’han sorprès gratament: una, l’edat dels celebrants, la majoria d’entre 70 i 80 i en bones facultats mentals i físiques. Tots ells a l’edat daurada de la vida, el que indica que cada cop les persones envelleixe­n millor. La segona, l’alegria que els envaïa, no solament a ells, sinó als fills i als nets, i de la qual participàv­em tots els convidats. L’alegria d’haver arribat a una fita molt important.

Vivim en una època en què paraules com lleialtat i fidelitat estan menystingu­des. I, malgrat això, la fidelitat i la lleialtat son els pilars on s’ha d’assentar una relació de parella que vulgui perviure en el temps.

Aquests matrimonis que celebren 50 anys de casats ens mostren que el compromís que un home i una dona adquireixe­n lliurement i per sempre és possible.

Donen sentit al matrimoni, tan devaluat avui, i són un testimoni vivent de la grandesa d’aquesta institució natural. Són el fonament de la família i de la societat. Afortunada­ment, també són model per tots els que aspirem a viure un matrimoni feliç, malgrat els obstacles i les contradicc­ions, fins que la mort ens separi.

LAURA DOMÉNECH Esplugues de Llobregat

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain