La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra Núm 10080

HORITZONTA­LS 1 El deixa anar el bou del passebre quan mugeix, encara que posi cara de mul. Que no se sap quan acabarà, i tal i qual. 2 Futur pollet en esfera deformada. Esborrà. Posi en un lloc determinat. 3 Criatura que lliga al Raval. Begut. Vagi sense l’escorta del romà. 4 Acaba com comença. Bastonades a la sala de billars. Mofa i befa de vegà. 5 Davant 1 fa Basté i Clapés, entre molts d’altres. Precedeix el mocador en els grans gols. S’hi assocïi.

6 L’encasella entre els casolans. Matrius no matemàtiqu­es. En un tres i no res. 7 Eixí sense la desena de romans. Socarrar. Principi psicològic.

8 Centímetre­s cúbics. Rebaixi el gruix dels barrots. Xampurregi una llengua. 9 Acullo a la residència. Pentina algú a la manera d’Elvis. Atot anaeròbic. 10 Fòsfor. Lloat aquí i a Gavà. Que estima. 11 Universita­t Tècnica de Navarra. Que no té testicles. El petroli negra de les sobretaule­s. 12 Escollida. Ajudar a la manera de Verdi. Mira sense ràbia.

13 Això, sense queixes de cap mena. Faci una juguesca amb una cobra per veure qui arriba més lluny. Es desperti

i s’alci. 14 Y, Y, Y. Aplicar la primer capa de pintura per assegurar-se una bona adherència.

VERTICALS 1 Lluitarem amb els punys degudament enguantats. Monjo que tendeix a no anar descobert. 2 Desfilada carnavales­ca. Els seus peus ens propulsen, llevat de quan els fem a la taronja. Pas lleuger a l’hipòdrom.

3 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. Relatiu a les vaques, boví. Que s’encén amb extrema facilitat. La més vibrant de l’alfabet. 4 Conducte orgànic que els anglesos troben molt carni. Isola. Indoeurope­u com en Vatanen.

5 Clissats. Proveïdes de lobus. 6 El pronom feble més oriental. Fusió de la vocal final d’un mot amb la vocal inicial del mot següent. En un cert sentit, avaria tèxtil que fa vestir els progres.

7 Guarda. Formo un monticle a la base del meu tronc, tot pensant en Marc Márquez. Infusió a les cinc. 8 Les línies posteriors de l’Eibar. S’enfonsin excessivam­ent per la part de popa, les naus. Pot ser macabeu. 9 En un tres i no res. Obligacion­s a les penes que correspone­n al pecat fins i tot després de perdonat. És natural de l’antiga Dàcia. Fòsfor. 10 Quepis escapçat. Estol d’abelles. Dolor causat per l’absència d’oxigen. 11 El cor d’en Carles. La Raffaella més mediàtica de finals del segle passat. Abaixi la bandera per Colòmbia. 12 Batalles dels que es mullen. Encisarem les goges. 13 Els posi l’un al costat de l’altre per comparar-ne les diferèncie­s. Borratxo, segurament de vodka. Funciona. 14 Carbons més recents que l’hulla. Tremolar davant l’examen d’especialit­at mèdica.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain