La Vanguardia

Jo només veig catalans

-

Sense que serveixi de precedent, copio a Albert Rivera la frase “yo sólo veo españoles” per aplicar-la als ciutadans de Catalunya. Siguin de moltes generacion­s o d’ara mateix, tinguin de cognom Bofarull o Sánchez, professin una religió o siguin agnòstics, siguin independen­tistes, indiferent­s o unionistes.

Tant és la seva condició, tots són catalans amb els mateixos drets i deures per la seva condició única: ser català, que els ve donada per viure i treballar a Catalunya.

Una altra cosa és si se senten només catalans, una mica catalans i espanyols o només espanyols, en això no hi ha res escrit, ni obligat. Els sentiments de pertinença no es regulen per llei, són producte de la voluntat lliure de cada persona.

A l’hora de matricular-se a una escola o una facultat, rebre assistènci­a a la sanitat pública, gaudir de transport públic i tantes prestacion­s com donin l’Administra­ció de la Generalita­t, diputacion­s i ajuntament­s seran per a tothom. Sense excepcions.

Ja n’hi ha prou de la cantarella que el president Quim Torra no és el president de tots els catalans perquè vol la independèn­cia. Només compleix amb el mandat que li atorga la majoria del Parlament, sorgit de les eleccions del 21 de desembre. Això és la democràcia! JORDI LLEAL I GIRALT Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain