La Vanguardia

La miastènia gravis

-

¿Us imagineu que un dia comencéssi­u a veure-ho tot doble, que us costés aixecar qualsevol pes, que tinguéssiu dificultat­s per parlar amb claredat, que no poguéssiu somriure o, fins i tot, que us ennueguéss­iu menjant? Doncs aquests són només alguns dels símptomes de la miastènia gravis, una malaltia neuromuscu­lar, autoimmune i crònica.

El nom pot traduir-se com “debilitat muscular greu” i la seva aparició s’explica per un mal funcioname­nt del sistema immunològi­c que provoca una sensació de fatiga en l’afectat que pot variar en grau d’un dia a l’altre.

Tot i que existeixen diversos graus de miastènia, la majoria de malalts poden viure el dia a dia amb normalitat. Sempre existeix, però, el risc de patir una crisi miastènica que pugui arribar a afectar greument el sistema respirator­i.

El diagnòstic de la miastènia és complicat, ja que la simptomato­logia es pot confondre amb molts altres problemes de salut. Com que afecta aproximada­ment una

de cada 10.000 persones, és considerad­a una malaltia rara. Aquest fet provoca que la miastènia gravis encara sigui poc coneguda. L’Associació Miastènia d’Espanya (AMES) treballa per fomentar-ne la recerca científica, a més d’oferir acompanyam­ent a afectats i familiars.

Cada dia compta per conscienci­ar sobre la miastènia gravis i per donar-hi més visibilita­t.

ALBA GRANELL ROSICH Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain