La Vanguardia

Pintades a la ciutat

-

D’entrada vull expressar la meva admiració i respecte pels grans artistes del grafiti. Banksy o les catalanes Marina Capdevila i Lily Brik, i molts, moltíssims més, que amb les seves obres magnífique­s ens mostren el seu art a peu de carrer, fent museus a l’aire lliure de les ciutats on pinten.

Ara bé, estan proliferan­t per tot arreu, com una plaga bíblica, una munió d’espècimens que no són sinó burdes imitadors. Pseudoarti­stes que és creuen no sé pas què, i són, ras i curt, uns embrutapar­ets. Aquí també hi inclouria els més diversos col·lectius, que quan volen reivindica­r alguna cosa ho fan amb pintades en parets alienes.

Jo em pregunto: per què no ho fan a la façana de casa seva? Caminant per la ciutat vas veient els seus logos i proclames repetits fins a la sacietat, carrer rere carrer.

La ciutat, poble o barri que pateix aquesta situació ja ha begut oli, perquè la sensació de brutícia, deixadesa e incultura ja no li treu ningú.

No sé si la legislació vigent preveu accions punibles per a aquests individus, però si no, caldrà instaurar-les, perquè si aspirem a ser un país modern i avançat, net i endreçat, no ho podem permetre. I més quan una bona part de la economia gira entorn del turisme.

V. CAMPRUBÍ SANFELIU

Sant Fruitós de Bages

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain