La Vanguardia

El nou CAP del Raval

-

A causa del seguit de notícies que veiem als mitjans de comunicaci­ó aquests dies, l’equip de profession­als del CAP Doctor Lluís Sayé, sense voler entrar en disputes de cap mena, voldríem exposar la nostra necessitat.

L’antic edifici de tuberculos­os on donem servei actualment es va reformar el 1992 per convertir-lo en un CAP. Des de llavors, la població ha crescut i ha canviat molt: actualment, el 46% de la població del Raval Nord són persones immigrades, ha disminuït la renda familiar, com també el nivell d’assoliment d’estudis, hi ha més embarassos en adolescent­s, l’esperança de vida ha baixat i s’ha incrementa­t la mortalitat prematura.

Per poder donar una atenció sanitària de qualitat a aquesta població de gran complexita­t, ha augmentat progressiv­ament el nombre de profession­als de l’equip en més de 15 persones. A més, amb la nova estratègia nacional de l’atenció primària i salut comunitàri­a es continuarà ampliant el personal amb la integració de nous perfils profession­als que també hauran de disposar dels espais adequats.

Des de fa anys s’han estudiat moltes alternativ­es per trobar una nova ubicació al barri, però cap complia els requerimen­ts necessaris. Creiem que la ciutadania i els profession­als tenim dret a tenir un centre que compleixi les mínimes condicions d’accessibil­itat, de salubritat i de capacitat, i creiem que és una necessitat urgent.

ANNA ROMAGOSA

Directora de l’equip d’atenció primària Raval Nord

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain