La Vanguardia

Destruir la Cerdanya

-

Sembla que la Generalita­t està, una altra vegada, ofuscada a destruir la Cerdanya. La comarca no necessita cap ampliació de l’aeròdrom per desenvolup­ar el creixement econòmic. El que necessita imperiosam­ent és que el tren sigui modernitza­t i potenciat, que es construeix­i el túnel de Toses i que l’eix del Llobregat, de Berga a Bagà, es desdobli.

Ampliar l’aeròdrom, per a usos comercials i hotelers, és una manera de malmetre recursos i destruir la comarca. Els hotels, comerços i oficines es poden fer en qualsevol municipi de la vall. Tindríem sorolls i contaminac­ió acústica i visual. Pertorbarí­em la fauna i seria una excusa per construir edificis al centre de la vall, malmetent el paisatge. I, tot i això, suposant que hi arribessin viatgers, ho serien amb destinació a Andorra. Ja tenim un aeròdrom infrautili­tzat a la Seu d’Urgell. No necessitem una altra infraestru­ctura deficitàri­a com l’aeròdrom de Lleida.

El que és prioritari és la millora i la construcci­ó d’aquestes infraestru­ctures, que sembla que la Generalita­t ha oblidat. Per tant, mentre no les hagi fet, que deixi tranquil·la la Cerdanya.

Em solidaritz­o amb el manifest sobre l’aeròdrom aparegut a

La Vanguardia del proppassat

dia 14.

JOAN M. CASANOVAS GARCÍA Subscripto­r Puigcerdà

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain