La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Expressat felinament d’una manera domèstica. Camí llarg i ple de revolts laberíntic­s. 2 Cal pitjar-lo per engegar la tele. Mirat amb intenció. Renillo.

3 Ajusticio un linx sense passar pels jutjats. Les xifres dels fruits secs. Tibin sense vocalitzar en cap moment.

4 Puny d’espasa. Les zones humides dels deserts. Òrgans dels laberints membranoso­s de les orelles.

5 Retre Aquesta és molt bella, i te o tingut ds vocalitzar. Ganxo de cirurgià. Substància nitrogenad­a que ens fa pensar en l’orina. 6 Aquesta té la naturalesa d’un erm. Planta tota mena d’espe`cies forestals per tal de reforestr la zona incendiada. Puny d’espasa. 7 Associació d’acomodador­s zombis. Ho oferirà de franc. Bo. 8 Principi actiu. Età, età, età, sense gores. Zona comercial molt apreciada pels futboliste­s.

9 Deu campestre que tenia Banyes. La llengua gitana o jugo amb foc. Llis. 10 Còpula. Èster de l’àcid salicílic. Fidel. 11 La cua del palangre. Endolceixo una tertúlia. El suborni

a còpia de pa amb tomàquet. 12 En un cert sentit, feu monticle. De fusta. Est. 13 Redifusió a Twitter. Tinguéreu una acció. L’ocell tropical més procliu a practicar el sentit del tacte. 14 Ens envolten perquè els respirem. Talla amb la família i comença una nova vida.

VERTICALS 1 Quan es fa després d’arribar implica rapidesa ( i contundènc­ia). S’imagina el torero a partir de les poques dades que n’obté. 2 Principi inigualabl­e. Acompanyan­t sorollós del mocador en els golassos. Faci un homenatge. 3 Ens cal per respirar. Cal obeir-la per llei, tot i l’aspecte. Fan servir. Res no és. 4 Es doble el cotze baixant del Rolls Royce. Dotzena sense les interdenta­ls. Llufes sense cap ni peus.

5 Ocells. Cobertes de roba. 6 Tel foradat pel mig. Emprenyada a la irlandesa. El bosc d’en Shariff. 7 Hi posi manetes. El germà de la mare. Dues de les idees. 8 Tot és agitat. Agafador. Il·luminació que acompanya els taquígrafs. 9 Ens cal per respirar. Ho farà servir a l’americana. Alabi. Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. 10 Pilota que no s’aixeca ni un pam de terra. Bramul. Gitana que no vocalitza. 11 Al capdavant del tren. Guarir a còpia de pernil serrà. Privat d’atributs masculins.

12 Cosa que s’escampa amb un ganivet. Himne triomfal. 13 Que es pot sentir. Enraonar balear no apte per a l’hipertens. Rap decapitat. 14 Acció pròpia d’un tanoca. Vergonya que no és pas pròpia.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain