La Vanguardia

La pressió social

-

Una vegada més, al llarg de la història, la pressió social pacífica aconseguei­x revertir una situació: en aquest cas, que Trump es vegi obligat a renunciar a dividir famílies migrants. Fins i tot l’exprimera dama Laura Bush i Melania Trump han format part d’aquesta pressió social.

La defensa dels drets de tots els humans no és ni hauria de ser l’exponent de les dretes o les esquerres, o dels de dalt o els de baix. És un sentiment transversa­l en les persones de bona voluntat i conviccion­s morals justes.

Segurament soc una persona de sensibilit­at dèbil. Per això quan he vist les imatges de la presentado­ra de la cadena MSNBC Rachel Maddow donant la notícia plorant sobre el trasllat de nadons i nens separats dels seus familiars, reclamats pels infants, plorant..., jo també he sentit ràbia, impotència, humiliació i compassió davant aquelles imatges, que mostraven una realitat tan perversa i inhumana.

Caldrà que, d’una vegada, la humanitat i sobretot aquells que, amb el seu poder, la dominen posin fi a les guerres i al mal tracte migratori. Seria la gran notícia d’aquest segle.

JOSEP MARTÍN I COLL Subscripto­r

Sant Cugat del Vallès

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain