La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10130

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1 Enxampen els germans Trapp. Festa i xerinola entre futboliste­s. 2 Raig d’aigua que surt amb força. Oli de julivert. Olor que t’impedeix respirar. 3 Marcit, tal i com ho pensem. Productes d’ovari que garanteixe­n la pervivènci­a de l’espècie. Pa sense llevat. 4 Mamo per vici, sense gana. Avi que viu en un barri jueu.

5 Dues escales de pintor obertes, l’una al costat de l’altra. Fumis sense deixar rastre. Nom de diverses peces que formen part del folre d’algunes barques. 50, societat limitada. 6 Setial reial. Preocupaci­ó que ens fa encaparrar. Escaire. 7 Declaració legal de dissolució del matrimoni basat en el refús. Dit de a raça de cabres, conills i gats que tenen un pelatge llarg i abundant. 8 Fa monticle al peu del tronc d’un arbust de na Guillermin­a. Actui sense l’au. Tibo. 9 Centúria. Maletí d’executiu entre els pastors. Bes recargolat. Ensordeix així, en parella. 10 Practicava jocs sexuals amb la llanera solitària. Plantígrad­s esquelètic­s. 11 Anglès boig a Barajas. No arriba a agotzonar-se per poc. Hans Solo encaputxat. 12 Arrangi un motor. Licor compost d’aiguardent, sucre i un ingredient olorós. 13 Gran Turisme. Renillen. Ho compro a qualsevol preu. 14 Reposar el cul. Perseguide­s incansable­ment amb voluntat depredador­a.

VERTICALS 1 Frens que obren el camí cap a l’absolució. Inversions a la carta. Reis molt partidaris de Macintosh.

2 Tremolarem. Es comporta. 3 La capital de l’amor, ni que només sigui vist pel retrovisor. Contrària. El primer de tots. 4 En Capone. Fer una factura que detalli els serveix prestats al minut. El palíndrom més estrany. 5 Tu fas de núvol i descarregu­es. Rondaller que va de pub en pub. 6 Al bell mig del cel. Vós us quedeu sense oxigen. No és pas una mera cimera. Li vinguin d’aquí d’allà.

7 Basca sartriana, oi? Tracto adequadame­nt els ous perquè esdevingui­n pollets. Dia sense albada. 8 Vertical, a plom. Faig la feina de l’imant, que és veritable, si s’hi inverteix una mica.

9 No pas tot el pastís. Fes una remor sorda i continuada. Divisió romana del dia, correspone­nt a les tres de la tarda. 10 Mamo sense ajuntar els llavis. Clot pregon en el llit d’un corrent d’aigua, on aquesta s’entolla o alenteix el seu curs. Abrigalls de plomes que embelleixe­n les vedets. La més trencadiss­a de l’alfabet. 11 El color del cel i del mar. Jotes gregues. A la part final de l’estrofa. 12 Oxigen. Procuraré amb gran interès que els subordinat­s compleixin els seus deures. Estat contundent. 13 Jaços. Aconseguir­é quedar-me sol. 14 Planta herbàcia que quedaria humida. Molt esquelètic­s.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain