La Vanguardia

ELS MOTS ENCREUATS

Núm 10138

- Màrius Serra

HORITZONTA­LS 1

Endevineu. Les zones humides de les zones més seques.

2 La domina l’informàtic i la busca el futbolista. La cabra més esvelta, amb ressons algueresos. Predecesso­r discutit de la gallina. 3 Aquesta causa modificaci­ons amb la seva adhesió a la causa. Anella grossa de metall.

4 Fibrocimen­t amb marca registrada molt polèmica. Mestre de cerimònies a la sinagoga. En un tres i no res. 5 Volem el cap del dinosaure. Corones de reina. En té l’aigua i en tenia l’haiga.

6 L’element químic que srut a tots els westerns. Acabament de comptes.

7 La més vibrant de l’alfabet. Arriba a bon port l’embarcació. Africà que passeja per Addis Abeba amb roba d’estar per casa. 8 Adobada amb excrements. Temps mort al joc del bàsquet. El pilot automàtic. 9 Associació d’expresidia­ris. Si són puntuals poden arribar a l’oximoron. Sol precedir totes les condicions. 10 Lloances de llauner. Hi havia una V transforma­da amb U pels valencians que demanaven aigua. Acaba com comença.

11 Ratlla que pot ser telefònica o de

metro. Aquesta toca el sac de gemecs.

12 Avisa de la pèrdua de la targeta de crèdit. Metre curt. Que sobresurt dels estams. 13 Denominaci­ó d’origen. Tebior. Llar d’ocell. 14 L’extremitat que es toquen els que no hi són tots. Edicte del tsar rus. Obsequi.

VERTICALS 1

Escoltar benignamen­t un prec i concedir el que es demana. Picada d’alls que, al capdavall, et deixa enrogallad­a. 2 Fereixin algú. Quan és domèstic pot ser moix. Encapçalen totes les oligarquie­s. 3 S’ho inventa del no-res. Monocasi escorpioid­e amb les branques laterals situades en un mateix pla. Pintada llibertàri­a.

4 El deixàvem fora del pati. Marejat fins a la nàusea. 5 Roseguin amb avarícia de rosegador. Traureu els carracs de les llesques de suro. 6 Temps mort. Cabelleres a l’estil Trump, que formen tofa. Daniel Bages Cavallé.

7 Crit d’alerta al rei sense corona. Acollit en una residència, amb les cuineres de Sils. La ciència més alegre. 8 Ho fa servir a l’americana. Mona sense oxigen. Palíndrom que Martin Gardner va transforma­r en una expressió de sorpresa. El mallorquí. 9 Embelleixi. Els enganyaves.

10 El clímax més buscat. Netejar el cos a raig. 11 Fem que capgira la blancor del vestit nupcial. Ventades anuals, quasi etèries. Est. 12 Sofre. Que són de fusta. Peix marí clupeïform­e. 13 L’embarcació esportiva de la Iolanda. Partícules que són la mínima expressió. Indoeurope­a operística.

14 Xops després de l’esforç. Digeria la festa gitana. Vel molt apreciat per Peter O’Toole.

 ??  ??

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain