La Vanguardia

Procés inacabable

-

Semblava que amb l’arribada al Govern central de Pedro Sánchez, d’un tarannà ben diferent al de Mariano Rajoy, s’obria una petita finestra a la distensió, per poder iniciar trobades, converses i, fins i tot, negociacio­ns entre el Govern de la Generalita­t i el Govern d’Espanya. Els darrers dies estem veient actuacions de Quim Torra, president a dit de Puigdemont, que no semblen les més adequades per crear un clima propici a una possible entesa.

L’hem vist a Tarragona, abans durant i després de la inauguraci­ó dels Jocs del Mediterran­i, donant suport a la manifestac­ió dels CDR, afavorit per l’ANC, lliurant al Rei els documents sobre l’1-O i declarant el trencament amb la monarquia. L’hem sentit dir més d’una vegada que ell complirà el mandat de l’1-O i que treballarà de valent per la república i per fer de Catalunya un país sobirà i independen­t. L’hem vist a Washington, després del seu discurs, abandonant la sala acompanyat d’uns quants seguidors, perquè les paraules de l’ambaixador Morenés li semblaven insultants per a Catalunya.

Els independen­tistes es veuen obligats a canviar l’estratègia. Ara busquen allargar els processos jurídics perquè coincideix­in amb les eleccions del maig de l’any vinent. També estan pendents de la decisió dels jutges alemanys sobre Puigdemont. Continuarà. MERCÈ CUCURNY

Barcelona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain