La Vanguardia

Torra i Sánchez

-

Avui el president Quim Torra es reuneix amb el president Pedro Sánchez. Bé està que s’asseguin al costat d’una taula i tinguin, esperem, una llarga conversa, sense embuts ni traves, sense esperar que hi hagi testimonis.

Per part catalana suposem que el primer que es posarà sobre la taula és l’alliberame­nt dels presos i el retorn dels exiliats per ser retirades les imputacion­s de rebel·lió i malversaci­ó de fons públics, com també les imputacion­s a Trapero i la cúpula dels Mossos.

A partir d’aquí es poden presentar si es vol les quaranta propostes que va fer Artur Mas ja fa temps o el que ens convingui, com deixar tranquil·les les escoles i el català, les oficines exteriors que interessen tant el ministre Borrell, restablir les resolucion­s del Parlament, deixades sense efecte pel TC. Que els tribunals esperin que passin les eleccions municipals per emetre sentències no es pot permetre.

Però a la sortida de la Moncloa, el president Torra hauria de fer com el president Tarradella­s, declarar davant dels mitjans informatiu­s que la reunió ha anat molt bé i no entrar en detalls. Ja es dirà alguna cosa més endavant, quan el president hagi parlat amb qui toca, com Puigdemont i altres caps del sobiranism­e, entre els quals Òmnium i l’ANC.

Serà la prova del cotó fluix, amb la qual a partir d’ara ens podrem fer una composició de lloc i prendre les resolucion­s que ens semblin adients.

JORDI LLEAL I GIRALT Badalona

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain